[Nieuws] Geschreven door Erik op 2016-08-01 16:14:03

Trailer Pokémon Sun & Moon onthult Z-moves, speciale Alola-evoluties en veel meer

The Pokémon Company verblijdt ons met een lange trailer voor Pokémon Sun & Moon, die een hoop nieuwe informatie (én Pokémon) verschaft! Zo is Oricorio onthuld: een vogel die vier verschillende dansstijlen kan aannemen, één voor elk eiland in Alola. Met elke dans komt een nieuw type: Baile Style is Fire/Flying, Pom-pom Style is Electric/Flying, Pa'U Style is Psychic/Flying en Sensu Style tot slot, is Ghost/Flying. Hij krijgt de speciale aanval Revelation Dance mee dit zijn specifieke type (bijvoorbeeld Electric) representeert. Oricoro kent de vaardigheid Dancer, hiermee kopieert hij automatisch elke Dance-aanval (bijvoorbeeld Quiver Dance) van een tegenstander.

Ten tweede is Minior bekend gemaakt. Dit beestje is Rock/Flying en kent de ability Shields Down. Wanneer er een aanval op hem wordt gedaan, valt zijn stenige schild weg en openbaart hij zijn 'kern'. Deze komt in vier verschillende kleuren. Ook is de evolutie van Yungoos onthuld: Gumshoos. Gumshoos is van het normal type en kent de vaardigheid Strong Jaw of Stakeout. Laatstgenoemde zorgt ervoor het beestje met een andere Pokémon wisselt wanneer hij minder dan 50% van zijn HP heeft. Ook laat de trailer Fomantis en zijn evolutie Lurantis zien, beide van het Grass-type. Ze kennen de vaardigheid Leaf Guard en komen met een nieuwe aanval: Solar Blade. Tot slot passeert Mudbray de revuew, de voor-evolutie van Mudsdale. Dit paardje kent het type Ground en de abilities Stamina en Own Tempo.

Bestaande Pokémon in een nieuw jasje Alola is daarnaast een zeer bijzondere plaats, lijkt Game Freak ons door te willen geven via de trailer van vandaag. Diverse oude zakmonsters krijgen hier een volledig nieuw jasje - en niet eens als Mega Evolutie Zo zorgt het klimaat van de regio ervoor dat de nek van Exeggutor super lang wordt en hij het Grass/Dragon-type krijgt. Voor Vulpix en zijn evolutie Nintetales heeft het nog drastischere gevolgen: deze vurige wezentjes veranderen hier respectievelijk in het Ice en Ice/Fairy-type. Hetzelfde geldt voor Sandshew en Sandslash, al worden zij Ice/Steel. Het is onduidelijk of je vrijelijk mag kiezen tussen de verschillende vormen of dat ze dit jasje permanent krijgen. Wel hint de trailer erop dat er nog meer Pokémon zijn die deze behandeling krijgen.

Z-Moves Naast nieuwe vormen, kennen de Pokémon ook een vers trucje: Z-Moves. Dit zijn extra krachtige aanvallen, die je eenmaal tijdens een gevecht mag gebruiken. De Z-Move is niet afhankelijk van een Pokémon, maar van een type. Zo is er voor water de enorme draaikolk Hydro Vortex en voor elektrisch een gigantische elektriciteitsspeer genaamd Gigavolt Havoc. Om deze krachtige speeltjes te gebruiken, heb je twee voorwerpen nodig: een Z-Ring en een Z-Crystal. De ring doe je om je arm, waarna je er Z-Crystals in kunt doen. Als een Pokémon exact dezelfde kristallen heeft als de trainer, is het mogelijk zo'n sterke aanval uit te voeren.

The Island Challenge Game Freak lijkt daarnaast te onthullen dat Badges voor dit deel op de schop zijn genomen. In Alola neem je het bij elk eiland op tegen een van de Trial Captains, versla ze allevier en je bent op weg om de meester in deze regio te worden. Elke Captain kent zijn eigen specifieke type. De trailer laat zien dat je tijdens deze uitdagingen niet alleen aan het vechten bent, maar ook speciale opdrachten moet vervullen. Mocht je succesvol naar het einde komen, wacht er een zogenaamde Totem Pokémon op je. Dit is een extra sterk beestje, dat extra zakmonsters kan oproepen om hem te steunen tijdens zijn gevecht met jou. Leuk detail: ook andere Pokémon kunnen dit soms doen! Game Freak laat verder in de trailer zien dat het rijden op Pokémon meer mogelijkheden krijgt. Zo zien we de hoofdpersoon rijden op een Mudsdale, maar ook surfen op Sharpedo en vliegen op Charizard. Pokémon Sun en Pokémon Moon liggen vanaf 23 november in de Europese schappen. Bewonder hieronder de nieuwe trailer en fris artwork!

Gekoppelde games

Pokémon Moon (Nintendo 3DS)

Pokémon Sun (Nintendo 3DS)