[Nieuws] Geschreven door Mink op 2016-08-05 12:59:02

Niantic CEO over GPS-cheaten, PokéVision, hackers en Nearby-functie

John Hanke, CEO van Niantic, heeft gesproken over verschillende actuele problemen met Pokémon GO. Pokémon GO is een "hot item" sinds zijn release op 6 juli. Het spel is praktisch een volledige maand uit en is sinds de lancering volgens vele spelers achteruit gegaan. Hoewel de servers in den beginne nogal fluctueerde is deze tegenwoordig zeer stabiel. Dit kostte het spel echter wel zijn "voetstappen-functie". Deze is cruciaal in het opsporen van Pocket Monsters. Op de officiële website van Pokémon GO kun je de gehele post lezen van John Hanke *klik*. Hieronder staat een samenvatting (vertaald):

"Op het kantoor van Niantic is het de afgelopen paar weken enorm druk geweest. We hebben, ondanks de woorden van buitenaf, ons oorspronkelijke doel voor ogen gehouden: een ervaring maken waarbij je wordt aangemoedigd om de wereld te ontdekken en sociaal met elkaar om te gaan. Ieder positief verhaal motiveert ons meer om Pokémon GO te verbeteren, zoals dit verhaal.

Pokémon GO werkend houden is een grootschalige uitdaging en deze uitdaging werd een stuk zwaarder door derde partijen - zoals PokéVision - die proberen onze servers te lezen. Pokémon GO is zeer recentelijk in Latin America verschenen, dit werd vrij verlaat door de derde partijen. Deze derde partijen zorgen voor veel problemen met onze servers en we hebben deze afbeelding ter verduidelijking toegevoegd."

De hoeveelheid informatie die van de Pokémon GO-servers wordt gevraagd, is met de verwijdering van derde partijen gehalveerd.

"Dankzij deze verandering konden we het spel eindelijk lanceren in Zuid-Amerika. Het is daarbij een lastige kwestie, we hebben onze ontwikkelaars nodig gehad om deze derde partijen tegen te gaan, maar tevens om nieuwe elementen toe te voegen aan het spel. De platformen die de derde partijen creëerden werd tevens gebruikt om in Pokémon GO te kunnen cheaten, iets wat een slechte ervaring oplevert voor iedere speler.

Dan komt er nog bij dat Pokémon GO het doelwit is geweest van verschillende hackers en een hackerscollectief. Deze zijn bezig geweest met onze social media aan te vallen en de servers offline te gooien.

Deze aanvallen zullen niet stoppen. We willen echter dat jullie begrijpen waarom we sommige stappen hebben gezet en waarom we in de toekomst enkele stappen zullen zetten. Dit alles om de stabiliteit en integriteit van het spel intact te houden.

Verder waarderen we de feedback van de spelers enorm. We hebben feedback gehoord over de Nearby-feature en we zijn hier hard mee aan het werk. We hopen dat de Pokémon GO-community ons blijft laten weten wat ze willen zien.

Boven alles zorg voor je eigen veiligheid, wees aardig tegen andere trainers en blijf ontdekken."

Gekoppelde games

Pokémon GO (iOS)

Pokémon GO (Android)