[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2016-08-07 14:33:10

Japan Report - Week 31: Kirby Café, Splatoon Koushien, Megaton Musashi en meer

Deze week in Japan Report onder andere Splatoon Koushien 2017, Monster Hunter Stories en Megaton Musashi. Megaton Musashi komt wellicht naar de Nintendo 3DS Vorige week hadden we het in Japan Report al over Inazuma Eleven: Balance of Ares, maar dat was niet de enige onthulling die de Japanse ontwikkelaar Level-5 deed tijdens haar show Level-5 Vision 2016, eind vorige maand. In samenwerking met Bandai en Dentsu werkt het bedrijf aan een nieuw multimediaproject, genaamd Megaton Musashi. Dit omvat een animeserie, een game en meer. In Megaton Musashi draait alles om robots. De game laat spelers de actie beleven vanuit de cockpit van de mechs. Personages schreeuwen de namen van speciale aanvallen en ook is te zien hoe deze aan allerlei hendels trekken tijdens de gameplay.

Helaas hebben we nog niets van de daadwerkelijke game mogen aanschouwen. Zelfs het platform (of de platforms) waarvoor de game Megaton Musashi in de zomer van 2017 zal verschijnen, is nog niet onthuld. In een interview vertelt Akihiro Hino van Level-5 dat op dit moment met de Nintendo 3DS in gedachten wordt gewerkt aan de game. Echter, omdat het in de anime en de game gaat om de spectaculaire actie van mechgevechten kijkt het team ook naar 'high-tech consoles', zodat spelers volledig in de game kunnen opgaan. Hino wil dat spelers Megaton Musashi "op een zo groot mogelijk scherm" spelen. Meer kon de man niet vertellen. Megaton Musashi verschijnt in de zomer van 2017 in Japan. Platform onbekend. Lanceertrailer Dragon Ball Fusions focust op EX Fusions Dragon Ball Fusions is inmiddels al meerdere keren voorbij gekomen in Japan Report. De game verscheen afgelopen donderdag in Japan voor de Nintendo 3DS en daarom heeft uitgever Bandai Namco Entertainment een trailer van het spel online gezet. De video focust op de Fusions en toont weinig echt nieuwe dingen, maar geeft wel een mooie samenvatting van het spel dat Dragon Ball Fusions is.

Dankzij de Metamo Ring kan het personage met de ring met bijna elk ander character een fusie aangaan. Dit leidt tot spectaculaire 'EX Fusions'. Elke EX Fusion heeft een kenmerkende speciale aanval. Zo kan de EX Fusion van Piccolo en San Gohan (genaamd Colohan) de krachtige aanval Kamehameha Kosappou uitvoeren. Op deze manier heeft elke EX Fusion zijn eigen unieke move. In de trailer hierboven komen er een heleboel voorbij. Nu hopen dat wij ooit ook onze favoriete Dragon Ball-personages met elkaar mogen laten fuseren. Nieuwe personages onthuld voor Monster Hunter Stories Capcom is volop bezig met de marketing van Monster Hunter Stories. Dit spel voor de Nintendo 3DS combineert de bekende actie van de Monster Hunter-serie met een diep verhaal zoals veel Japanse RPG's dat hebben. Hieronder is een nieuwe trailer te bekijken.

Dat is echter niet alles. In Famitsu heeft Capcom een aantal personages onthuld. De eerste is Rivert. Hij staat er om bekend geweldige jachtvaardigheden te hebben. Rivert wordt altijd bijgestaan door een Felyne met de naam Poppora. Poppora is lui, maar dat wil niet zeggen dat hij nergens toe dient. Net als Rivert zijn zijn skills als Hunter niet te onderschatten. Het duo is op de afbeeldingen hieronder te bekijken. De drie volgende characters vormen samen de groep Poster Girl Sisters of the Guild. Limon is de oudste. Ze heeft lichtblond haar en is soms nogal gemakzuchtig. Mell is de middelste van de drie. Ze heeft roodbruinig haar en kan soms brutaal uit de bocht komen. De jongste van de drie heet Muffy. Zij heeft lilakleurig haar, is wat serieuzer dan haar zussen en is vaak nerveus. Mell, Limon en Muffy zijn op de afbeeldingen hieronder te bewonderen.

Verder is er Simone. Deze jonge dame is de commandant van de Investigation Unit of the Royal Intelligence Squad. Ondanks haar jonge leeftijd weet ze haar taken goed te vervullen en haar vaardigheden zijn dan ook zeker de moeite waard. Simone weet veel over de verschillende monsters, ecologie en de omgevingen. Ten slotte wordt ons Gentlas geïntroduceerd. Hij leeft met de monsters en is fel tegenstander van de Riders. Hij vindt het moeilijk om Riders te accepteren en is altijd op zijn hoede als er Riders in de buurt zijn, zo ook in zijn omgang met de hoofdpersoon. Vanaf 8 oktober zullen Japanse Nintendo 3DS-bezitters kunnen zien hoe de relatie tussen Gentlas en de Riders zal verlopen, want dan verschijnt Monster Hunter Stories in de Japanse winkels.

Het Kirby Café is geopend Een maand geleden werd bekend dat er een Kirby Café zou openen in Japan. Dat is gebeurd. In het centrum van Osaka zijn sinds afgelopen vrijdag Kirby cakejes, macarons en ijs te bestellen. Op 26 augustus zal in Tokyo Skytree Town een tweede vestiging tijdelijk de deuren openen. Bij de cafés zit tevens een shop waar allerlei Kirby-spulletjes te koop zijn. Inmiddels zijn er een aantal foto's van de vestiging in Osaka online verschenen. De website van het Kirby Café is hier te bezoeken, ook als je niet in Japan bent. Daar is onder andere de menukaart van het café te vinden.

Alle details Splatoon Koushien 2017 bekend Splatoon is één van de populairste games voor de Wii U op het moment en een team-based shooter als deze verdient dan ook een eigen toernooi. Nintendo heeft nooit echt wat met eSports gehad, daar kan de Super Smash Bros.-community over meepraten. Desondanks organiseert Nintendo voor de tweede keer Splatoon Koushien. Dit is in Japan een landelijke competitie tussen Splatoon-spelers en nadat editie 2016 een succes was, heeft Nintendo nu de plannen bekendgemaakt voor Splatoon Koushien 2017.

Op 25 september 2016 beginnen de voorrondes in Nagoya. In de weken erna komen nog zeven grote steden aan de beurt, met Fukuoka als laatste op 3 december. Het hoofdtoernooi vindt op zaterdag 21 januari en zondag 22 januari plaats in Tokyo en zal live worden gestreamd via Niconico. De stage waarop zal worden gespeeld bevindt zich in een speciale Splatoon Koushien vrachtwagen. Die ziet er als volgt uit:

In Splatoon Koushien 2017 wordt alleen de modus Turf Wars (Regular Battle) gespeeld. Alle gear en wapens zijn toegestaan. Waar in de game het systeem telkens kiest tussen twee stages (en bij Splatfests drie stages) bestaat deze pool bij Splatoon Koushien 2017 uit acht stages. Deze zijn door Japanse fans middels een poll gekozen. Dit zijn de stages die uiteindelijk het populairste waren:

1. Walleye Warehouse 2. Museum d'Alfonsino 3. Piranha Pit 4. Urchin Underpass 5. Kelp Dome 6. Ancho-V Games 7. Mahi-Mahi Resort 8. Flounder Heights Onder de spoiler is van elke stage in het spel te zien hoeveel procent van de stemmers voor en tegen toevoeging in Splatoon Koushien 2017 heeft gestemd. [spoiler]

[/spoiler]

Elise uit Fire Emblem Fates krijgt eigen Nendoroid Nadat Fire Emblem Awakening van de serie wereldwijd een fenomeen maakte, weet Fire Emblem Fates dit succes vast te houden. Een van de populairdere personages uit het nieuwste deel is Elise. Good Smile Company heeft een Nendoroid figuurtje van haar aangekondigd dat in januari van volgend jaar moet verschijnen. De pre-orders zijn inmiddels geopend, maar zullen aan het einde van de maand weer sluiten. De adviesprijs is 5800 yen (~€51,45); dat is ook de prijs die de officiële webshop rekent, maar op dit moment is de Nendoroid van Elise voor 4640 yen (~€41,16) bij AmiAmi te pre-orderen. Hieronder zijn foto's van het figuurtje te bekijken.

Famitsu scores van deze week Famitsu is de grootste leverancier van gamenieuws in Japan. Met een website en een populair tijdschrift heeft de publicatie veel invloed op de Japanse gamecultuur. Afgelopen week verscheen uitgave 1444 in Japan. In deze uitgave van het Japanse tijdschrift werden geen grote games voor de Nintendo-systemen gereviewd. Wel passeerden enkele indiegames de revue. Tales of Berseria voor de PlayStation 3 en de PlayStation 4 werd als beste beoordeeld met 35 van de 40 punten. Daarmee kreeg de game een even hoog cijfer als Yo-Kai Watch 3: Sushi / Tempura vorige week. [*] Tales of Berseria (PS4/PS3) – 9/9/8/9 [35/40] [*] Ratchet & Clack (PS4) – 8/8/9/9 [34/40] [*] Collar X Malice (PSV) – 9/8/8/8 [33/40] [*] Hoshi Ori Yume Mirai: Converted Edition (PSV) – 8/8/8/7 [31/40] [*] Hiyoko Sumare (3DS) – 7/7/8/7 [29/40] [*] ReversiQuest (XBO) – 7/7/7/8 [29/40] [*] Super Robo Mouse (WiiU) – 6/5/6/6 [23/40] Dat was het voor deze week! Laat in de reacties vooral weten wat je van dit artikel vindt en of je één van deze games ook graag hier ziet verschijnen!

Gekoppelde games

Splatoon (Wii U)

Fire Emblem Fates: Birthright (Nintendo 3DS)

Monster Hunter Stories (Nintendo 3DS)

Fire Emblem Fates: Conquest (Nintendo 3DS)

Dragon Ball Fusions (Nintendo 3DS)

Kirby: Planet Robobot (Nintendo 3DS)

Fire Emblem Fates: Revelation (Nintendo 3DS)

Megaton Musashi (Nintendo 3DS)