[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2016-08-13 15:50:42

Japan Report - Week 32: Saiki Kusuo no Psi-nan Nintendo 3DS-game en meer

Deze week in Japan Report onder andere een Nintendo 3DS-game, gebaseerd op de anime/manga Saiki Kusuo no Psi-nan. Nieuwe commercial Yo-Kai Watch 3: Sushi / Tempura Het is alweer bijna een maand geleden dat Level-5 de game Yo-Kai Watch 3 in twee versies uitbracht voor de Nintendo 3DS in Japan. Waar Yo-Kai Watch 2 binnen één week al meer dan 1 miljoen keer was verkocht, staat de teller van deeltje drie nu nog steeds niet over de miljoen, volgens Media Create. Daarop heeft het bedrijf nogmaals een reclame voor op televisie uitgebracht om de game vol geestige monsters te promoten. De korte video gaat in op de multiplayeropties. Spelers kunnen tegen elkaar vechten en Yo-Kai ruilen. Door de Sushi-versie met de Tempura-versie te verbinden (of andersom) kun je tevens speciale goodies krijgen. Yo-Kai Watch 3: Sushi / Tempura verscheen op 16 juli in Japan. Dit najaar verschijnt het vorige deel Yo-Kai Watch 2: Fleshy Souls / Bony Spirits in Noord-Amerika en Australië.

Saiki Kusuo no Psi-nan: Shijou Psi Dai no Psi-nan!? krijgt trailer Saiki Kusuo no Psi-nan, een komedische mangaserie waarvan op dit moment een animeserie draait, krijgt binnenkort tevens een game. Hoofdpersoon Saiki Kusuo heeft superkrachten, waaronder telepathie en de kracht om voorwerpen te kunnen voortbewegen op afstand. Het actiespel voor de Nintendo 3DS heet 'Saiki Kusuo no Psi-nan: Shijou Psi Dai no Psi-nan!?' en laat je als Saiki Kusuo je krachten gebruiken voor van alles en nog wat. De game was een paar weken geleden al aangekondigd, maar nu is de eerste trailer daar. In het begin van de trailer komen allerlei verschillende genres voorbij, zoals ritmespellen, beat 'em ups en visual novels. Daar valt dit spel niet in: het is een game waarin het lot van Saiki en de ondergang van de aarde in worden onthuld! Wat volgt is een uitleg van Saiki hoe je zijn superkrachten kan gebruiken. Saiki Kusuo no Psi-nan: Shijou Psi Dai no Psi-nan!? verschijnt later dit jaar in Japan voor de Nintendo 3DS. De kans dat de game ooit buiten Japan zal verschijnen is zeer klein.

Free-to-play Yu-Gi-Oh!-game meer dan 500.000 keer gedownload in Nintendo eShop Waar in Europa het aantal gratis spellen in de Nintendo 3DS eShop op één hand te tellen is, is het free-to-playmodel in de Japanse versie beter van de grond gekomen. Zo is er een gratis The Denpa Men-game, een spel dat is gebaseerd op de racemanga Initial D en een Yu-Gi-Oh!-game. Die laatste is de afgelopen week voor de 500.000e keer gedownload. Yu-Gi-Oh! Duel Monsters: Saikyou Card Battle (vertaald 'Yu-Gi-Oh! Duel Monsters: The Ultimate Card Battle') verscheen op 6 juli van dit jaar in de Japanse Nintendo 3DS eShop en heeft er dus slechts anderhalve maand voor nodig gehad om dit resultaat te behalen. In tegenstelling tot andere free-to-play spellen heeft Konami wel plannen om de game ook buiten Japan uit te brengen. Verdere details zijn echter nog niet bekend. Rond de release van Yu-Gi-Oh! Duel Monsters Saikyou Card Battle bracht Konami deze trailer uit.

De strijd barst los in nieuwe trailer van derde 'Battle For Money' game Eind juni onthulde Bandai Namco Entertainment de derde game in de 'Battle For Money'-serie voor de Nintendo 3DS. Chou Sentouchuu: Kyuukyoku no Shinobu to Battle Player Choujou Kessen!, zoals de naam van het spel luidt, is gebaseerd op een populaire televisieserie in Japan, waar deelnemers elkaar met dodgeballs moeten uitschakelen. Deze week is de eerste trailer van het spel verschenen. De video legt (in het Japans) uit hoe het spel verschillende missies bevat en meer. De game verschijnt op 15 september in Japan voor de Nintendo 3DS.

Japan krijgt Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice artbook Afgelopen donderdag maakte Capcom bekend dat het zesde deel in de Ace Attorney-serie, Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice, op 8 september in de Europese Nintendo 3DS eShop verschijnt. In Japan ligt de game echter al sinds 9 juni in de winkelschappen. Nu heeft Capcom bekendgemaakt een officieel artbook voor het spel uit te brengen in het land van de rijzende zon. Op 25 augustus zal het boek in de verkoop gaan voor 1900 yen (~€16,70) + BTW, maar is al te pre-orderen bij Amazon.co.jp en CDJapan. De kans dat dit artbook op een later moment ook in het Engels wordt uitgebracht is klein.

Dat was het voor deze week! Laat in de reacties vooral weten wat je van dit artikel vindt en of je één van deze games ook graag hier ziet verschijnen!

Gekoppelde games

Yo-kai Watch 3: Sushi (Nintendo 3DS)

Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice (Nintendo 3DS eShop)

Yo-kai Watch 3: Tempura (Nintendo 3DS)

Super Battle for Money: The Ultimate Ninja and Battle Player’s Top Decisive Battle! (Nintendo 3DS)