[Media] Geschreven door Jeroen K. op 2016-08-20 10:22:59

Vier zomerse Pokémon richting Sun & Moon

Deze vier nieuwe Pokémon passen prima in het plaatje van Sun & Moon. Eergisteren werd de explosieve Turtonator nog aangekondigd voor Pokémon Sun & Moon, nu hebben we maar liefst vier nieuwe pocketmonstertjes. Pokémon Sun & Moon spelen zich af op een tropische eilandengroep en de vier nieuw aangekondigde Pokémon lijken daar prima te passen. Crabrawler De vierpotige Crabrawler kan niet goed tegen zijn verlies en zoekt dan ook letterlijk de hoogte op: je kunt hem in de bergen tegen een muur gemetseld vinden. Crabrawler (fighting) gebruikt zijn klauwen om zich te verdedigen om vervolgens zelf krachtige slagen uit te delen. Zijn ability is Hyper Cutter of Iron Fist.

Crabrawler

Sandygast Sandygast heeft de bijzondere combinatie van de typen ghost en ground. Hij wordt ook wel een bezeten hoopje zand genoemd. De schop die Sandygast op zijn hoofd heeft kun je beter niet vastgrijpen, want dan val je onder zijn controle. Als hij toch zijn schep zou kwijtraken, zet hij gewoon een ander voorwerp op zijn hoofd, maar dwaalt hij wel verder in de zoektocht naar zijn eigen schep. Sandygast heeft de nieuwe Water Compaction ability, waarmee zijn defense met 2 stijgt wanneer hij geraakt wordt door een water-aanval.

Sandygast

Palossand Als derde is Palossand bekendgemaakt, die ook een ghost/ground-type is. Hij hypnotiseert volwassen mensen opdat die een zandkasteel maken om Palossand te camoufleren en hogere defensieve vaardigheden te verstrekken. De schep die Palossand op zijn hoofd heeft en als radar gebruikt wordt kan wél vanzelf herplaatst worden. Het zandkasteelmonster trekt andere kleinere Pokémon naar zich toe om hun levenskracht te stelen, maar de negatieve energie die dit tot gevolg heeft kan ook zomaar de start van een nieuwe Sandygast zijn...

Palossand

Stufful De opvallendste nieuwe Pokémon is wellicht Stufful, die er schattig uitziet en beweegt met haar pluizige vacht. Stufful (normal/fighting) is geen grote Pokémon, maar heeft wel veel kracht. Haar sterke slagen kunnen zelfs veel sterkere Pokémon neer krijgen.

Stufful

Pokémon Sun & Moon zijn vanaf 23 november verkrijgbaar in Europa voor de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Pokémon Moon (Nintendo 3DS)

Pokémon Sun (Nintendo 3DS)