[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2016-08-29 16:27:08

Renegade Kid opgeheven, eigenaren starten eigen studio's

Indiestudio Renegade Kid sluit haar deuren. Renegade Kid bracht in de afgelopen jaren veel spellen uit voor de verschillende Nintendo-systemen, waaronder Mutant Mudds, Xeodrifter, Dementium Remastered en Moon Chronicles (die laatste verscheen nooit in Europa). Vandaag heeft het bedrijf in een persbericht haar opheffing bekendgemaakt. Na tien jaar scheiden de wegen van oprichters Jools Watsham en Gregg Hargrove (vertaald):

"Renegade Kid heeft aangekondigd dat haar oprichters Jools Watsham en Gregg Hargrove de moeilijke beslissing hebben genomen om na tien jaar hun samenwerking voor het maken van games als Renegade Kid te stoppen.

Met hun vriendschap en respect voor elkaar is nog steeds intact, blijven Watsham en Hargrove videogames ontwikkelen onder de namen van hun nieuwe bedrijven: Atooi en Infitizmo.

De bekroonde collectie van IP die Renegade Kid het afgelopen decennium heeft opgebouwd krijgt een nieuw thuis. Alle '2D' games, waaronder de Mutant Mudds-serie en Treasurenauts (reeds in ontwikkeling, red.), worden eigendom van Atooi. Alle '3D' games, waaronder de Dementium-serie en Moon Chronicles, worden eigendom van Infitizmo.

We hopen dat jullie het enthousiasme delen dat Jools en Gregg hebben voor hun nieuwe avonturen. Zij zijn te volgen op Twitter: @AtooiLLC en @InfitizmoLLC."
De laatste game van Renegade Kid is Mutant Mudds: Super Challenge, dat in maart digitaal verscheen voor de Nintendo 3DS en de Wii U, met cross-buy. Sinds die release waren Dementium II Remastered en Treasurenauts in ontwikkeling. Naar alle waarschijnlijkheid gaat werk aan die games verder bij respectievelijk Infitizmo en Atooi.

Gekoppelde games

Mutant Mudds (Nintendo 3DS eShop)

Mutant Mudds Deluxe (Wii U eShop)

Moon Chronicles (Nintendo 3DS eShop)

Dementium Remastered (Nintendo 3DS eShop)

Xeodrifter (Nintendo 3DS eShop)

Mutant Mudds Super Challenge (Wii U eShop)

Mutant Mudds Super Challenge (Nintendo 3DS eShop)