[Media] Geschreven door Erik op 2016-09-06 15:36:27

Trailer Pokémon Sun & Moon toont Ultra Beasts, mysterieuze Aether-stichting en meer

Pokémon fotograferen, een tegenhanger van Team Skull en geheimzinnige Ultra Beasts: de nieuwe trailer voor Pokémon Sun & Moon zit weer bomvol informatie! Het filmpje zet zijn zinnen op een hoop verschillende zaken. De belangrijkste aankondiging uit de trailer is de totstandkoming van de Aether Foundation. Dit lijkt de tegenhanger van Team Skull te zijn en heeft zijn thuisbasis op een mechanisch eiland. Hier heeft elke Pokémon, ongeacht welke regio, een thuis om ze tegen die kwade organisatie te beschermen. De lieftallige dame Lusamine is de president van deze stichting. Frisse Pokémon The Pokémon Company toont ook een aantal nieuwe Pokémon! Te beginnen met de mysterieuze Type: Null, een ietwat vreemd ogend zakmonster van het Normal-type. Hij kent de vaardigheid Battle Armor en lijkt uit allerlei verschillende delen te zijn gemaakt. Jangmo-o is het tweede beestje dat zich laat zien. Het is een Dragon en kent de abilities Bulletproof en Soundproof. Naast de eerder aangekondigde Rattata, kent ook zijn evolutie Raticate een Alola Form. De grijpgrage rat lijkt wat aangekomen en heeft het type dark/normal meegekregen. Hij heeft Gluttony en Hustle als vaardigheden.

Type: Null, een volledig synthetische Pokémon.

Ultra Beasts en verschillen Sun & Moon Een tweede interessante aankondiging is de toevoeging van zogenaamde 'Ultra Beasts'. Een voorbeeld hiervan komt tegen het einde van het filmpje even voorbij. Dit glibberige wezen gaat onder de naam UB-01. Het is nog niet precies bekend of het hierbij gaat om extra krachtige zakmonsters, zoals legendarische Pokémon, of iets anders. Ze zijn echter wel een gevaar voor Alola: om deze reden doet de Aether Foundation er research naar. Mysterie opwekken dus ze dus in ieder geval zeker! Verder laat de trailer zien dat er een aantal verschillen zijn tussen Pokémon Sun en Pokémon Moon. Zo spelen beide spellen zich twaalf uur van elkaar af; dit houdt in dat het nacht is bij Moon als bij zijn tegenhanger de zon schijnt. Ook spelen bepaalde evenementen zich anders af. Zo vecht je in Sun tegen Gumshoos aan het einde van een van de Trials, terwijl dit in Moon een Alolan Raticate is.

UB-01, een van de Ultra Beasts.

Tot slot nog een leuk detail: á la Pokémon Snap kun je op gezette tijden nu ook Pokémon fotograferen! Hiervoor gebruik je de zogenoemde Poké Finder. Je mooiste kiekjes kun je delen met je vrienden of over de hele wereld. Anderen kunnen je foto's zelfs waarderen. Pokémon Sun en Pokémon Moon liggen vanaf 23 november in de Europese schappen. Bekijk hieronder de nieuwe trailer!

Gekoppelde games

Pokémon Moon (Nintendo 3DS)

Pokémon Sun (Nintendo 3DS)