[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2016-09-21 22:54:11

Ubisoft CEO legt uit waarom hij uitkijkt naar nieuwe hardware zoals de NX

In een interview heeft Yves Guillemot, de grote baas bij Ubisoft, uitgelegd waarom hij enthousiast is over de NX. In maart 2017 moet de nieuwe machine van Nintendo verschijnen, de NX. Machine, is de term die Ubisoft-baas Yves Guillemot gebruikt in een interview met GameSpot. Zijn bedrijf was de allereerste third-party developer die een game voor de NX mocht aankondigen - eigenlijk had Square Enix hen die eer afgepakt, maar dit bleek vals spel en later werd de bevestiging weer ingetrokken. In een interview legt Guillemot uit waarom werken voor nieuwe hardware - en specifiek de NX - zo leuk is (vertaald):

"De nieuwe Nintendo is een fantastische machine. Het is werkelijk een nieuwe aanpak. Het is typisch Nintendo, dat weer met iets nieuws aan komt zetten. We houden ervan.

Wij bekijken verstoringen altijd van de positieve kant. Elke keer denken we weer dat het een mogelijkheid is voor onze ontwikkelaars om meer risico te nemen. Wanneer een machine er klaar voor is, zijn er een aantal merken waar de spelers hun tijd in investeren; ze kopen de nieuwe Assassin's Creed of Call of Duty. Telkens als zij zeggen 'ik vind het interessant wat jullie doen', dan kopen zij uiteindelijk de dingen waarmee zij vertrouwd zijn. Daarna kopen ze pas iets anders. Wanneer zij van machine wisselen, dan besluiten zij dat het beter is om te proberen wat al een keer eerder gedaan is voor die machine. Dit geeft ons de mogelijkheid om een IP totaal te veranderen ten opzichte van wat we er eerder mee deden, of nieuwe ervaringen en IP te ontwikkelen.

Wat wij zien, is dat spelers meer open zijn als er nieuwe hardware verschijnt. Daardoor kunnen wij iets proberen wat we nog nooit eerder gedaan hebben, omdat we weten dat als we de eerste zijn, mensen onze game zullen proberen en misschien kunnen we op die manier dat nieuwe genre betreden. Toen onze mensen een game als ZombiU wilden maken, waren ze blij dat ze dat op de Wii U konden doen. Voor ons is een machine een manier om ons te uiten, maar wanneer alles stabiel wordt, is het minder open voor innovatie.

Echter, als je iets probeert wat een beetje nieuw en niet perfect is, zul je snel terugkeren naar waar je vertrouwt mee bent en waarvan je weet dat het werkt. Als je als gamer nieuwe hardware probeert, dan heb je geen referenties, dus kijk je naar wat de mensen zeggen dat [de beste spellen] zijn en probeer je die. Maar als je een ['volwassen'] machine hebt en alle ervaringen die je daarop kunt spelen al kent, dan ben je minder snel geneigd iets nieuws te gaan proberen, als je al weet dat je een aantal van die goede ervaringen zal missen. Wij weten, voor ons [persoonlijk], dat de mogelijkheden die er zijn om nieuwe dingen te proberen veel voldoenender zijn op een nieuwe machine."
De NX verschijnt wereldwijd in maart 2017. Ubisoft brengt in ieder geval Just Dance 2017 naar het apparaat.

Gekoppelde games

ZombiU (Wii U)

Just Dance 2017 (Nintendo Switch)