[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2016-10-10 17:07:35

Producer Senran Kagura over NX en Nintendo's reactie op de originele game

In een interview heeft de producer van de Senran Kagura-serie, Kenichiro Takaki, gesproken over hoe Nintendo reageerde toen hij Senran Kagura naar de Nintendo 3DS wilde brengen. Senran Kagura is een mangaserie waarin meisjesscholen hun studenten opleiden tot ninja's. In september 2011 verscheen de eerste videogame voor de Nintendo 3DS en sindsdien is de serie uitgebreid met vele manga's, spin-offgames en een animeserie. Het begon dus allemaal met een game voor Nintendo's nieuwste handheld en in een recent interview heeft Kenichiro Takaki, de producer van de serie, verteld hoe Nintendo reageerde toen hij de game aan de platformhouder presenteerde (vertaald):

"Er waren geen echte restricties of dingen waarvan zij zeiden dat ik dat niet mocht doen [op hun systeem], maar ik voelde wel druk van Nintendo. Maar na heel veel besprekingen hebben we het toch voor elkaar gekregen. Met de eerste game was er veel verwarring bij Nintendo, omdat ze de gameplay niet kenden en alleen de sexy kant bekeken. Maar nadat zij ook de gameplay hadden gezien, deden ze er niet meer moeilijk over, omdat ze wisten waar het spel over ging. Voor Senran Kagura 2 was het geen probleem."

Onlangs werd Senran Kagura: Peach Beach Splash aangekondigd, een third-person shooter spin-off waar de personages uit de serie elkaar met waterpistolen te lijf gaan. De game is alleen aangekondigd voor de PlayStation 4 en in het interview maakte Takaki nogmaals duidelijk dat het spel alleen voor dat systeem zal verschijnen. Desondanks wil de beste man het spel later toch porten naar PC en geeft hij het volgende antwoord op de vraag of hij uitkijkt naar de NX (vertaald):
"Ik ben ook erg geïnteresseerd in de NX en ik hoop op uiteindelijk voor de console te mogen ontwikkelen."
De meest recente Senran Kagura-game voor de Nintendo-systeem is Senran Kagura 2: Deep Crimson, dat op 27 augustus 2015 in Europa verscheen voor de Nintendo 3DS. Momenteel staat Senran Kagura: Peach Beach Splash op de planning voor een release op 16 maart 2017 in Japan voor de PlayStation 4. Rond diezelfde tijd zal de NX wereldwijd lanceren.

Gekoppelde games

Senran Kagura Burst (Nintendo 3DS)

Senran Kagura 2: Deep Crimson (Nintendo 3DS)