[Special] Geschreven door Erik op 2016-10-11 10:30:00

Wat kunnen we nog verwachten voor de Wii U?

Met de komst van Paper Mario: Color Splash lijken alle kaarten van de Wii U definitief gespeeld. Op het aankomende Breath of the Wild na, heeft Nintendo het apparaat in ieder geval opgegeven. Maar betekent dit definitief het einde? Zo cru willen we het nog niet stellen. Want wat blijkt: de Wii U heeft nog best wat titels in het vooruitzicht. Hierbij een overzicht van de hoogtepunten! Skylanders Imaginators Release: 14-10-2016 Jawel, zelfs deze week komt er nog een titel uit voor de Wii U uit! Imaginators is de nieuwste telg in de veelgeprezen Skylanders-franchise. De troef zit ‘m dit keer in het feit dat je helemaal zelf je eigen figuurtje in elkaar kunt knutselen. En dit gaat verder dan alleen het uiterlijk: ook de vaardigheden, aanvallen en themamuziek van de monstertjes zijn aan te passen. Skylanders Superchargers beviel prima, dus we zijn benieuwd wat Activision ons ditmaal voorschotelt!

Darksiders: Warmastered Edition Release: 25-10-2016 (of 22-11-2016) In het prille begin van de levenscyclus van de Wii U verscheen het alleraardigste actie-avontuur Darksiders II. Nu, bijna vier jaar later, mogen we eindelijk het origineel op het apparaat verwelkomen. In Darksiders: Warmastered Edition neem je War onder je hoede, een van de vier ruiters van de Apocalyps. Die ondergang van de mensheid is echter ietsjes te vroeg begonnen, dus aan jouw de taak om - onder het genot van flink wat actie - dit te stoppen. Dit alles onder fiks opgescherpte graphics. Bijzonder dat juist zo’n multiplatformtitel nog in de nadagen van de Wii U verschijnt!

Just Dance 2017 Release: 27-10-2016 Een nieuw jaar, een nieuwe Just Dance! De enige titel die Ubisoft uitbrengt voor de Wii U (hij verschijnt zelfs nog voor de Wii!) is nog steeds mateloos populair. En zeg nou zelf: met een paar vrienden (en eventueel de nodige alcoholische versnaperingen) is voor de televisie dansen ook best leuk. Toch zit de rek er wat ons betreft een beetje uit: het vorige deel bood weinig vernieuwing. Hopelijk komt deeltje 2017 van betere huize - je kunt al je nummers uit het vorige deel in ieder geval meenemen!

Shantae: Half-Genie Hero Release: Q4 2016 Oef, eigenlijk zou Shantae’s nieuwste avontuur al in de Wii U eShop moeten liggen, maar helaas werd ie uitgesteld. Bijzonder jammer, want Half-Genie Hero lijkt wederom een fijne avonturengame te worden. Niet in de eerste plaats omdat WayForward is afgestapt van die pixelige look en er een gestileerd, getekend sausje overheen heeft gegoten. Daarnaast zijn Shantae’s dierlijke power-ups weer terug: zo kan ze in een behendig aapje en een gevaarlijke spin veranderen. Hopelijk wordt binnenkort een concrete verschijningsdatum bekendgemaakt!

Earthlock: Festival of Magic Release: Q4 2016 In onze vooruitblik op 2015 schreven we al lovend over Earthlock: Festival of Magic. Ondertussen wachten we nog steeds op deze titel. Toch zit ie er nu echt aan te komen. In Earthlock is de wereld gestopt met ronddraaien. Dit heeft grote gevolgen: dag en nacht verdwijnen en hele werelddelen verschuiven. Aan jou de taak om uit te zoeken hoe dit is gekomen. Wat volgt is een RPG vol turn-based gevechten en met een toefje Harvest Moon. We kunnen niet wachten!

Stardew Valley Release: Q4 2016 Boerderijsimulator Stardew Valley is een echte culthit op PC. Dit antwoord op de befaamde Harvest Moon-serie werd geprezen door critici en gamers alom. Allereerst was het gesitueerd in een pittoreske en bijzonder levendige omgeving. Maar daarnaast stroomlijnde het veel kleine tekortkomingen van Harvest Moon en voerde een aantal zelfs beter uit. Als gamers mogen we ook heel blij zijn dat deze titel richting de Wii U eShop komt. Het wordt goed boeren dit najaar!

Yooka-Laylee Release: Q1 2017 Hoewel Yooka-Laylee op zo’n beetje elk denkbaar platform verschijnt, heeft de Wii U-versie toch wel iets speciaals. Banjo-Kazooie vond zijn oorsprong op een Nintendo-console en dit zorgt er toch een beetje voor dat deze spirituele opvolger zich hier het meest thuis voelt. Daarnaast belooft het een juweel van een spel te worden, vol olijke personages, gevarieerde spelomgevingen en nostalgische belevenissen. Een klassieke 3D-platformer met een nieuwerwets jasje? Laat het nieuwe jaar maar snel komen!

World to the West Release: Q1 2017 De makers van Teslagrad hebben nog iets in petto voor de Wii U: World to the West. Deze titel speelt zich af in hetzelfde universum, maar kent een andere insteek. Zo speelt het nu vanuit een isometrisch perspectief en zijn er vier verschillende personages, elk met hun eigen epos om te ontrafelen. Daarnaast heeft elk zo hun unieke krachten: wat handig is bij het verpulveren van vijanden of het oplossen van puzzels. Met de kwaliteit van Teslagrad in het achterhoofd, kan dit best nog wel eens een leuke titel worden!

The Legend of Zelda: Breath of the Wild Release: 2017 Het is algemeen bekend dat Zelda de Wii U nog één keer laat schitteren in 2017. Daarom willen we ‘m niet onbenoemd laten. The Legend of Zelda: Breath of the Wild lijkt immers alles te worden wat fans graag willen. Eindelijk kunnen we een (apocalyptisch?) Hyrule als een grootse wereld ervaren. Maar toch: wat heeft er eigenlijk voor gezorgd dat die wereld er zo verwoest en verlaten uitziet? Hoewel we op de E3 al zoveel konden spelen, is er nog zoveel meer dat in mysterie gehuld is. Dat Breath of the Wild echter een zwanenzang van formaat gaat worden, weten we nu al zeker.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)

Shantae: Half-Genie Hero (Wii U eShop)

Earthlock: Festival of Magic (Wii U eShop)

Yooka-Laylee (Nintendo Switch eShop)

Skylanders Imaginators (Wii U)

Stardew Valley (Nintendo Switch eShop)

Just Dance 2017 (Wii U)

Darksiders: Warmastered Edition (Wii U)

World To The West (Wii U eShop)