[Nieuws] Geschreven door Mink op 2016-11-02 11:43:32

Game Freak nog steeds geïnteresseerd in remakes, geen plannen voor virtual console

IGN heeft met Game Freak gesproken over de interesse in remakes en virtual console releases van de Pokémon-reeks. Junichi Masuda is een belangrijke ontwikkelaar bij Game Freak. Zo heeft hij de taken als video game composer, director, designer, producer en zelfs programmeur. De beste man is bekend van zijn werk aan de Pokémon-serie en heeft recentelijk met IGN gesproken over deze franchise. Hij wist te vertellen (vertaald):

"Ik denk dat de remakes, zoals Pokémon FireRed en LeafGreen, een aanpak is die we nog altijd interessant vinden. De Virtual Console-spellen waren altijd een vreemde eend in de bijt. Omdat je de Pocket Monsters niet kon overzetten naar de nieuwste generatie."
Ondanks applicaties zoals PokéTransfer en PokéBank heeft Game Freak geen plannen om Pokémon Gold / Silver uit te brengen in de Nintendo eShop. Verder wist Junichi Masuda het volgende te vertellen over de verjaardag van Pokémon (vertaald):
"De twintigste verjaardag van Pokémon was de perfecte timing om de oorspronkelijke spellen te lanceren. We wilden mensen de kans geven om de allereerste Pokémon, van de oorspronkelijke Game Boy, over te zetten naar Pokémon Sun & Moon om te laten zien hoeveel er veranderd is."
Het probleem met de eerste Pokémon-spellen is, dat sommige stats nog niet bestonden toentertijd. Dus Pokémon moeten geheel aangepast worden, mochten ze naar nieuwere spellen worden getransporteerd. Toen dit aan Masuda werd gevraagd, zei hij het volgende (vertaald):
"Ik vraag me af hoe de stats precies veranderen. Ik hoop dat dat iets is waar mensen naar uit kijken om te weten te komen hoe dat precies in zijn werking gaat."
Vanaf 23 november mogen we aan de slag met Pokémon Sun & Moon, die exclusief zullen verschijnen voor de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Pokémon Moon (Nintendo 3DS)

Pokémon Sun (Nintendo 3DS)