[Special] Geschreven door Redactie op 2016-12-05 12:00:00

N1ntendo's top twintig Wii U-titels: 5 - 1

Vandaag is het eindelijk zover: de ontknoping! Afgelopen vrijdag en zaterdag konden jullie lezen wat in onze ogen vijftien van de beste twintig Wii U-spellen waren, vandaag is de top-5 aan de beurt. Drie klassieke Nintendo-series hebben de top-5 gehaald, maar gelukkig is er ook ruimte voor twee gloednieuwe, innovatieve, exclusieve toppers. Lees hier deel 1 van onze top twintig, met de nummers 20 tot en met 13. Lees hier deel 2 van onze top twintig, met de nummers 12 tot en met 6. 5. Tokyo Mirage Sessions #FE - Jeroen Shin Megami Tensei en Fire Emblem samen in één game? Dat moest wel een bijzonder avontuur worden! Het resultaat is een Persona-spel met lichte invloeden uit het Fire Emblem-universum. Een groots Japanse RPG-avontuur dat niet alleen om idolen en de sterrenwereld draaide, maar net zo veel om vriendschap en moraal. Het gevechtssysteem combineert de sterrenwereld uitstekend met de vijandige idolasphere's vol mirages. De personages vormden echter het warme hart van deze bijzondere RPG. Itsuki, Touma, Kiria, instructeur Barry en vele anderen staan elkaar bij, voor én achter de schermen van Fortuna Entertainment. Kortom: Atlus doet hier alles waar de Japanse RPG-gigant in uitblinkt. Een ijzersterke crew bouwen in een prachtige fantasiewereld waar sociale aspecten en RPG-actie elkaar afwisselen. Elke RPG-fan moet dit spel écht in huis hebben!

4. Super Smash Bros. for Wii U - Erik Hoe gaat Nintendo dit ooit nog overtreffen? Serieus bedoeld. Super Smash Bros. for Wii U heeft zo’n uitgebreid rooster aan vechtersbazen, voorwerpen en unieke gevechtsarena’s dat het haast onmogelijk is om hier een opvolger voor in te beelden. Bijzonder, want er zijn weinig spellen waar zoveel druk op staat als die in deze franchise. Sakurai en de zijnen hebben gelukkig meer dan piekfijn werk afgeleverd. Niet alleen speelt het een stuk vloeiender dan zijn voorganger, de game zit vol toffe verbeteringen (smashen met acht spelers!) en barst van de content. Daarnaast is het gewoonweg bijzonder te noemen dat nagenoeg elk videogame-icoon van weleer in het spel is vertegenwoordigd. Waar kan je nou zeggen dat je zowel met Mario, Sonic, Pac-Man, Mega Man als Cloud kan spelen? Met vrienden gezellig op de bank vechten was nooit zo leuk en nostalgisch tegelijkertijd! Nintendo, hoe gaan jullie dit ooit overtreffen?

3. Splatoon - Nathan De vertwijfeling was groot toen Nintendo Splatoon aankondigde op de E3 van 2014. Om duizenden reacties op sociale media en fora samen te vatten: “Een achterlijk concept, een kinderachtige visuele stijl en irritante muziek.” Deze negativiteit werd in aanloop naar de release echter omgezet tot positiviteit en deze positiviteit is sindsdien alleen maar groter geworden. Splatoon is in drie woorden te omschrijven: klieder alles onder! Het maakt niet uit, alles moet onder gekliederd worden: de map, tegenstanders, medestanders... Dit verklaart ook direct het gebrek van voice chat in de game. Inmiddels is Splatoon de op één na populairste online game onder Wii U-bezitters en er is dan ook altijd iemand om mee te spelen. Of je nu kliedert in Turf Wars, Splat Zones, Tower Control of Rainmaker, Splatoon blijft een fantastisch leuke game en deze nieuwe IP is misschien wel hét hoogtepunt van de Wii U.

2. Super Mario 3D World - Erik Het zwarte schaap van de 3D Mario’s? In onze ogen niet. Helemaal niet zelfs! Het heeft misschien niet de sfeer die je bij Super Mario Galaxy of Super Mario 64 vindt, maar maakt dit ruimschoots goed door zijn werkelijk waar briljante leveldesign. Elk level is zo vernuftig opgebouwd dat het je spelenderwijs klaarmaakt voor diens moeilijkste obstakel en doet hierbij geen concessies voor creativiteit en veelzijdigheid. In elk level beleef je wel weer wat nieuws; of je nou gaat schaatsen met Goomba’s of pittoreske Japanse huizen verkent. De Dubbele Kers is verder een geweldige toevoeging en Kat Mario is misschien wel zijn meest handige outfit ooit. Daarnaast gaf het ons alvast een puzzelend voorproefje van de avonturen van Captain Toad. En wees eerlijk: in drie dimensies platformen met een stel vrienden is briljant. Moeten we nog meer redenen opsommen? Super Mario 3D World mag simpelweg niet ontbreken in de kast van elke Wii U-eigenaar.

1. Mario Kart 8 - Mink Het is geestig hoe een titel tijdens de lancering enigszins teleur kan stellen maar uiteindelijk uitgroeit tot één van de beste spellen in de reeks. Met Mario Kart 8 heeft de Wii U een waardige fun-racer gekregen met ontzettend veel content. Dankzij twee downloadbare pakketten werden het aantal racers verhoogd met zes terwijl er zestien nieuwe parkoersen werden toegevoegd. Met enige regelmaat starten wij deze geweldige titel op om onze vrienden in het stof te laten bijten. Of om zelf getreiterd te worden door vliegende, blauwe schilden. Nintendo weet precies wat er belangrijk is in een Mario Kart-game en dat is de enorm hoge fun-factor die het spel biedt. Tevens moet het instapniveau erg laag liggen, wat in dit deel wederom goed werkt. Toegegeven, er missen bepaalde sleutelelementen (lees: battle modus), maar dat mag de pret niet drukken. De rest van de game biedt een tijdloze ervaring in een prachtige en indrukwekkende wereld. Mario Kart 8 is het best te genieten wanneer je met drie vrienden op de bank zit, maar je kan ons ook zeker wakker maken voor een heerlijke online race. We gingen ter land, ter zee, door de lucht en zijn zelfs ondersteboven gefinisht. Beduidend de beste Wii U-game die ter beschikking is en vandaar onze nummer één.

Tot zover de top-20 beste Wii U-games volgens de N1ntendo-redactie. Bedankt voor het meelezen! Wat zijn jullie favoriete Wii U-spellen geweest in het korte levenscycles van de console? Laat in de reacties je eigen top-5 achter! Voor het overzicht, hieronder het lijstje in zijn geheel: De nummers 5-1 1. Mario Kart 8 2. Super Mario 3D World 3. Splatoon 4. Super Smash Bros. for Wii U 5. Tokyo Mirage Sessions #FE De nummers 12-6 6. Pikmin 3 7. Super Mario Maker 8. LEGO City Undercover 9. Bayonetta 2 10. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD 11. Rayman Legends 12. Donkey Kong Country: Tropical Freeze De nummers 20-13 13. Xenoblade Chronicles X 14. Yoshi's Woolly World 15. Project Zero: Maiden of Black Water 16. Zombi U 17. Nintendo Land 18. The Legend of Zelda: Twilight Princess HD 19. Shovel Knight 20. Captain Toad: Treasure Tracker

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)

Super Mario 3D World (Wii U)

Tokyo Mirage Sessions #FE (Wii U)

Mario Kart 8 (Wii U)

Splatoon (Wii U)