[Nieuws] Geschreven door Erik op 2016-12-14 14:22:58

Playtonic: "Annulering Yooka-Laylee écht door onvoorziene technische problemen Wii U"

Gavin Price van Playtonic heeft nadere uitleg gegeven omtrent het afblazen van de Wii U-versie van Yooka-Laylee. Hij meldt dat het eindigen van diens productie hier niets mee te maken heeft. GameIndustry wilde weten of het stopzetten van de Wii U productie van enige invloed was op de beslissing. Price ontkende dit echter. Volgens hem kwam het puur wegens onvoorziene technische problemen. Hij licht dit verder toe door te zeggen dat het een lastige beslissing was om te maken. Het team hecht veel waarde aan Nintendo: diverse teamleden hadden zelfs de Wii U-versie van Yooka Laylee gebacked. Daarom willen ze er alles aan doen om het goed te maken met de fans. Hoewel het bedrijf het duidelijk niet expliciet mag zeggen, lijkt het er sterk op dat Playtonic druk bezig is om Yooka-Laylee naar de Nintendo Switch te krijgen. Price benoemt dat ze Nintendo-fans meerdere alternatieven willen bieden en dat ze er zeker voor gaan zorgen dat ze de ervaring krijgen die ze verdienen. De kans is echter groot dat deze later verschijnt dan de versies op concurrerende platformen.

Gavin Price vertelde het volgende aan GameIndustry (vertaald):
"Nee, het stopzetten van de Wii U productie had niets te maken met deze beslissing. Zoals we gedeeld hebben, komt dit simpelweg door onvoorziene technische moeilijkheden. Het is tekenend voor het team dat we naar elke mogelijkheid zijn blijven zoeken tijdens het maken van Yooka-Laylee. 

Onze backers zijn onze eerste prioriteit en de reden dat we hier zijn vandaag. We kunnen je verzekeren dat dit een lastige beslissing was voor iedereen. Ons team bestaat uit zoveel erfgoed van Nintendo en ook individueel zijn we grote fans van het bedrijf. Daarom werken we hard om zaken op orde te zetten met onze fans, alsmede met de fanbase van Nintendo en Playtonic over de komende weken en maanden.

We zijn hard aan het werk om meerdere mogelijkheden aan Wii U-fans te bieden, zodat zij kunnen bepalen hoe ze verder willen gaan. De teamleden van Playtonic waren ook vooral Wii U-backers, dus we weten dat dit niet het nieuws is dat iedereen wilde horen. We doen echter ons uiterste best om te laten zien dat dit de juiste beslissing is en er zeker van te zijn dat Nintendo-fans de ervaring krijgen die ze verdienen."

Nintendo Switch zo goed als zeker Later in het interview benoemt Price nog expliciet de Nintendo Switch-versie, na een vraag van GameIndustry voor welke mogelijkheid van Yooka-Laylee Wii U-fans zouden gaan. Hij vertelt het volgende (vertaald):
"We hebben hier nog niet eens over nagedacht. Op dit moment hebben we de focus op de backers die beïnvloed worden door deze beslissing. Dat het spel buiten hen om zo succesvol kon worden, is iets waar we Team 17 en Debbie Bestwick voor mogen bedanken, maar deze beslissing heeft ons achtergelaten met een nog groter gevoel van betrokkenheid. We zorgen ervoor dat er zo snel mogelijk goed naar onze backers gekeken wordt en dat ze zelf kunnen beslissen of de Switch of een van de andere platformen de beste keuze is voor ze."
Gisteren kwam naar buiten dat Yooka-Laylee is geannuleerd voor de Wii U. Een Nintendo Switch-versie is nog niet officieel bevestigd, maar de kans is groot dat deze eraan komt.

Gekoppelde games

Yooka-Laylee (Nintendo Switch eShop)