[Nieuws] Geschreven door Mink op 2016-12-17 18:17:04

Playtonic praat over besluit annulering Wii U-versie Yooka-Laylee

Ontwikkelaar Playtonic praat over het annuleren van de Wii U-versie van Yooka-Laylee en waarom dat zo lang duurde. Afgelopen dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat de Wii U-versie van Yooka-Laylee geannuleerd was. Daar werd als voetnoot bij gezegd dat een Nintendo Switch-versie een mogelijkheid is. Als reden van de annulering beweerde Playtonic dat het kwam door technologische moeilijkheden. Dat drukte ze de fans een dag later nogmaals op het hart. Vandaag heeft Playtonic laten weten waarom het annuleren van de Wii U-versie zo lang op zich heeft laten wachten. De officiële website wist te melden (vertaald):

"Het Playtonic-team wilde alle mogelijke oplossingen proberen voordat we het immens moeilijke besluit hebben kunnen nemen om de Wii U-versie te annuleren. Onze ontwikkelaars hebben vele maanden deze technologische problemen proberen op te lossen, maar helaas is het onmogelijk om Yooka-Laylee naar de Wii U te brengen zoals oorspronkelijk het plan was."
De Wii U-versie van Yooka-Laylee is geannuleerd, een Nintendo Switch-versie heeft een reële kans. Maar vooralsnog is er niets bevestigd.

Gekoppelde games

Yooka-Laylee (Nintendo Switch eShop)