[Special] Geschreven door Mink op 2016-12-27 12:30:00

N1ntendo's top tien van 2016: De eervolle vermeldingen

Op eerste kerstdag trapten we af met de top-10 beste Nintendo-games van het jaar! Het afgelopen jaar was een matig Nintendo-jaar voor zowel Nintendo 3DS- als Wii U-bezitters. Het was daarom al enigszins een uitdaging om een complete top tien samen te stellen. Echter, ook buiten de top-10 vielen nog wat titels die het vermelden waard zijn en vandaar dat je hieronder de eervolle vermeldingen kunt lezen. Dit zijn allemaal titels die de top tien net niet wisten te bemachtigen. The Legend of Zelda: Twilight Princess HD Deze The Legend of Zelda-game verscheen tien jaar geleden in de Europese winkelketens en afgelopen jaar kwam het spel nogmaals uit in de vorm van de HD-remake van Twilight Princess. Je begint dit avontuur met de onwetende geitenhoeder Link. Al snel wordt Link meegesleurd in een episch verhaal, op zoek naar de verloren buurtbewoners. Dit avontuur brengt hem naar de diepste wateren, de droogste zandvlaktes en de meest bevroren sneeuwbergen. Al met al een game die de echte avonturier niet links kan laten liggen. Heb je hem echter al in je bezit voor een van de voorgaande consoles, dan kun je deze titel, tenzij je een echte die-hard fan bent, beter laten liggen.

Star Fox Zero Het was lang wachten op een nieuwe Star Fox-game: ruim tien jaar hebben de fans moeten zeuren om een vervolg te krijgen. Een waardig vervolg, zo kunnen we wel stellen. Star Fox Zero weet ondanks zijn simplistische stijl een imposant avontuur neer te zetten. De grafische stijl oogt niet altijd even prachtig, maar op details letten in een snel actiespel zoals Star Fox is bijna niet te doen. Star Fox Zero voelt aan als een rappe on-rails shooter, met enkele zijsporen voor de dwaler. Al met al is deze nieuwe Star Fox-game alles wat we van de titel verwachtten, maar helaas niet veel meer dan dat. Daarbij kost het wel vrij veel moeite om de controls goed en wel onder de knie te hebben.

Bravely Second: End Layer Deze titel verscheen aan het begin van dit jaar en is misschien deels vergeten in de tweede helft van 2016. In Bravely Second: End Layer is het verhaal iets minder dan in deel één, maar weet dankzij veel vooruitgang in gameplay toch hoge ogen te gooien. Niet langer hoef je keer op keer terug naar eindbazen te gaan, maar nu staat progressie centraal. Bravely Second is een geweldige JRPG van Square Enix met een sterk verhaal en een uitmuntende sfeer. Een aanrader voor alle Nintendo 3DS-bezitters die nog wachten op een serieus en spannend Japans rollenspel. Daarbij is Bravely Second: End Layer vrij modern voor een Japanse RPG, wat het perfect maakt voor de minder traditionele RPG-speler.

Etrian Odyssey 2 Untold Met zeer klamme handen je Nintendo 3DS stevig vasthouden terwijl je staart naar je beeldscherm en een intens gevecht afrondt: een herkenbaar scenario bij Entrian Odyssey 2 Untold. In deze dungeon crawler is het de bedoeling twee groteske labyrinten te verkennen en veroveren. Dit spel is een remake van de Nintendo DS-versie en heeft enkele vernieuwingen die het spel goed doen. Zo is er een Story Mode toegevoegd en dit geeft een leuk inzicht in de personages. Helaas is de Story Mode niet zo enthousiasmerend omdat deze modus het exploreren tegenhoudt. Verder mist Etrian Odyssey 2 Untold meer innovatie, anders was het een top titel geworden!

Pokken Tournament Het wachten op een echte Pokémon spin-off voor de Wii U is sinds afgelopen maart afgelopen: Pokken Tournament, een combinatie tussen Tekken en Pokémon, verscheen in maart voor de Wii U. In deze vechtgame speel je met verschillende Pocket Monsters die stiekem helemaal niet zo Pocket zijn. Van Garchomp tot Machamp, van Pikachu tot Lucario. In dit spel wordt er geen rekening gehouden met de standaard regels van het Pokémon-universum. Zo is Pikachu niet ineffectief tegen Garchomp, ondanks dat Ground immuun is voor Electric. Tevens speel je in real time en is er geen turn-based strategie aanwezig. Pokkén Tournament weet een geweldige indruk achter te laten en het is leuk om te vechten met je favoriete Pokémon. Het grootste nadeel was toch wel het raster aan personages, dat vrij karig was. Desalniettemin een toffe multiplayer titel, maar alleen als je van vechtspellen houdt.

Gekoppelde games

Bravely Second: End Layer (Nintendo 3DS)

Star Fox Zero (Wii U)

Etrian Odyssey 2 Untold: The Fafnir Knight (Nintendo 3DS)

Pokkén Tournament (Wii U)

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD (Wii U)