[Nieuws] Geschreven door Mink op 2017-01-14 12:32:44

Eiji Aonuma over verschillen Wii U- en Switch-versie TLOZ: Breath of the Wild

Eiji Aonuma heeft in een kort interview gerept over de verschillen tussen de Nintendo Switch- en Wii U-versie van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Eiji Aonuma heeft licht geworpen op de verschillen tussen de twee versies van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Ook Shigeru Miyamoto wist nog zijn twee centen te geven. Zo weten we nu dat de game op 900p draait op de Nintendo Switch en met 720p op de Wii U. Daarbij heeft de Nintendo Switch veel snellere laadtijden omdat informatie verzamelen van een cartridge sneller gaat dan van een disc. De Nintendo Switch-versie opstarten zal luttele secondes kosten. Eiji Aonuma en Shigeru Miyamoto wisten nog het volgende te melden (vertaald):

 Eiji Aonuma: "Ik denk dat ik tijdens de E3 heb gezegd dat de ervaring op beide consoles exact hetzelfde is. Daarmee doelde ik op dat de controls grotendeels identiek zijn. Echter, de resolutie wanneer je op je televisie speelt is beter op de Nintendo Switch evenals het geluid. De framerate zal grotendeels hetzelfde zijn."

Shigeru Miyamoto: "De wereld in Breath of the Wild is naadloos. Het spel moet veel verwerken wanneer het het landschap moet creƫren. Dus dat was een aardige uitdaging. Maar terwijl je aan het spelen bent, is de ervaring grotendeels identiek."
The Legend of Zelda: Breath of the Wild moet op 3 maart 2017 verschijnen voor zowel de Nintendo Switch als de Wii U.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo Switch)