[Special] Geschreven door Redactie op 2017-01-30 10:00:00

N1's top 10 voor 2017: 10 - 6

Voordat we onze blik op de rest van dit jaar zouden richten, wilden we de Nintendo Switch-presentatie nog even laten inzakken. Wat een games! En ook wat een aankondigingen volgden nog na de presentatie. Alles bij elkaar hebben we genoeg om naar uit te kijken: ook zeker meer dan onze tien geselecteerde spelletjes. Daarom kun je vanaf vandaag lezen welke games we het meest anticiperen dit jaar, maar ook welke spellen hier net buiten vielen. 10. Fire Emblem Warriors (Nintendo Switch / Nintendo 3DS) - Erik Er was eens een poll in het Japanse blad Famitsu; “Welke nieuwe ‘Warriors’-game wil jij graag zien?” Fire Emblem eindigde hierbij prominent als hoogste (en enige!) Nintendo-franchise. Het lijkt erop dat The Big N met een schuin oog meelas, want Fire Emblem Warriors komt er echt aan! In navolging van Hyrule Warriors wordt dit het tweede spel waarin we met bekende Nintendo-figuren massa’s en dan ook massa’s vijanden aan ons zwaard mogen rijgen. Een briljante zet, want de op wapens gerichte wereld van Fire Emblem leent zich hier perfect voor. Helaas zijn details nog schaars. Met Chrom hebben we al een miniem voorproefje kunnen zien, maar we kunnen niet wachten op meer. Een goed einde voor dit sprookje zien wij dan ook zeker zitten.

9. FAST RMX (Nintendo Switch) - Mink De FAST-serie blijkt telkens weer grafisch een hoogstandje en gameplay-technisch zit het ook altijd snor, wat ons diezelfde kwaliteit voor dit deel doet verwachten. Waarom Nintendo-fans nog altijd om een F-Zero vragen is mij dan ook volledig onbekend, we hebben een perfect equivalent. FAST RMX brengt dertig nieuwe parkoersen en vijftien futuristische wagens: genoeg nieuws te verkennen dus. Dat alles maakt dit absoluut een titel om in de gaten te houden, zeker als je je beseft dat deze titel nog voor het einde van maart in de winkelketens ligt.

8. Super Bomberman R (Nintendo Switch) - Patrick Na 34 jaar houdt de simpele gameplay van Bomberman nog altijd goed stand: plaats bommen en blaas je vijanden op! Naast The Legend of Zelda: Breath of the Wild kijken we vooral uit naar deze launchgame. Met de komst van de Nintendo Switch heeft Nintendo beloofd dat we met acht personen in lokale multiplayer kunnen spelen en daar leent Bomberman zich zeer goed voor. We kunnen dan ook niet wachten om elkaar met achten te gelijk op te blazen. Heb je echter niet graag zoveel volk over de vloer, dan kun je het altijd nog via de online multiplayer proberen. Verder moet deze game een goed singleplayer-avontuur bieden en de Joy-Cons optimaal benutten. We zijn benieuwd wat dit ons gaat bieden.

7. Yooka-Laylee (Nintendo Switch) - Patrick Yooka-Laylee is nog niet bevestigd voor Nintendo Switch, maar alles wijst erop dat Playtonic Games de game naar Nintendo’s nieuwe console zal brengen. Op zeer korte termijn kunnen we de uitslag van de gesprekken met Nintendo verwachten. Wij zijn er ondertussen zeker van: Yooka-Laylee gaat de Nintendo Switch niet overslaan en hoe kan dat ook anders? Deze spirituele opvolger van Banjo-Kazooie mag niet ontbreken. Alle trailers doen onze liefde voor de oude collect-a-ton-games opnieuw opbloeien. Het is ook al tijden geleden dat we aan de slag hebben gekund met een game in dit genre. Gelukkig zagen de oudgedienden van Rare dat de wereld toe was aan een nieuwe Banjo-Kazooie-game. Dat beroemde duo gaan we in Yooka en Laylee zeker terugvinden samen met de oude Rare-magie die over de jaren helaas verloren ging bij Microsoft.

6. ARMS (Nintendo Switch) - Mink 2017 is het jaar van vernieuwing voor Nintendo. Zo komt de gloednieuwe Nintendo Switch op de markt en brengen ze een geheel nieuwe IP aan het licht; Arms. In deze game wil Nintendo het fighting-genre weer in een nieuw leven blazen, net zoals ze deden ten tijde van Splatoon met het shooter-genre. Deze fun fighter lijkt ons enorm tof, met verschillende speelbare personages, strategische gameplay en snelle actie: alle elementen die een toffe fighter moet hebben. Wij zijn dan ook enorm benieuwd naar deze titel en in hoeverre hij competitief te spelen is.

Gekoppelde games

ARMS (Nintendo Switch)

Fire Emblem Warriors (Nintendo Switch)

FAST RMX (Nintendo Switch eShop)

Super Bomberman R (Nintendo Switch)

Fire Emblem Warriors (Nintendo 3DS)