[Special] Geschreven door Redactie op 2017-01-31 10:00:00

N1's top 10 voor 2017: Eervolle vermeldingen

Gisteren trapten we af met ons lijstje van de tien meest geanticipeerde games voor dit jaar. Er komen echter meer pareltjes naar de Nintendo Switch en Nintendo 3DS dit jaar, dus besluiten we nog wat extra spelletjes in het zonnetje te zetten. Games die de lijst nét niet hebben gehaald, maar wel noemenswaardig zijn. Games als Disgaea 5 Complete, Lady Layton en Pikmin voor de Nintendo 3DS. Daarom geven we ze nog wat aandacht in het lijstje van eervolle vermeldingen! Lees hier N1's top 10 voor 2017: 10-6 Snipperclips (Nintendo Switch) - Erik Als 1-2-Switch de prijs ‘meest obscure titel’ voor de Nintendo Switch in de wacht sleept, is Snipperclips een goede tweede. In positief opzicht, want dit kan best wel eens een ijzersterk partyspel worden! We hebben hier te maken met een doldwaas co-op-spelletje waar jij samen met een vriend of vriendin lekker vormpjes (zoals een hart) mag gaan vullen om levels te halen. Hiervoor hebben jullie beide een koddig poppetje waar je lekker in mag gaan knippen en plakken. De Joy-Con als je eerste trouwe hulpmiddel gebruik je om je poppetje te draaien en lekker in dat van de ander te snijden. Communicatie het tweede: ga je samenwerken of de ander lekker dwarszitten? Hilariteit gegarandeerd! We zijn benieuwd hoe dit obscure geheel zich ontwikkelt!

Pikmin for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS) - Jeroen Je zou het bijna weer vergeten zijn, maar afgelopen september kondigde Nintendo Pikmin for Nintendo 3DS aan. In deze game bevinden de vrolijke pikminnen zich voor het eerst in een tweedimensionaal avontuur. De insteek zal wat meer gebruik gaan maken van puzzeltjes en minder van het 3D-aspect waar de serie bekend om stond. In de eerste trailer zagen we deze puzzelelementen zich zelfs verdelen over de beide schermen van de Nintendo 3DS en moest Olimar zijn pak zelfs natmaken in het eerste onderwaterlevel dat Pikmin ooit heeft gekend! Anders dan anders, maar zeker een om in de gaten te houden: Pikmin for Nintendo 3DS!

Lady Layton: The Millionaire's Ariadone’s Conspiracy (Nintendo 3DS) - Erik Paniek: de welbekende Professor Layton wordt vermist! Wie moet nu al die slinkse puzzels oplossen? Nou, zijn lieftallige dochter, natuurlijk! Terwijl Katrielle (Kat voor intimi) Layton op zoek gaat naar haar vader, komt ze terecht in een door mysteries verschrokken Londen. De welbekende structuur vol puzzel- en onderzoekelementen volgt, waarin je toewerkt naar een pakkende climax, maar dan met een volledig nieuwe cast. De terugkeer van de succesvolle franchise maakt ons al blij, maar die frisse wind in de vorm van Lady Layton misschien nog wel meer. Daarnaast spreekt het schattige, welbekende artwork heerlijk tot de verbeelding. Wanneer maak je nou eens een concrete datum bekend, Level-5? De professor moet opgespoord worden!

Ever Oasis (Nintendo 3DS) - Mink Ever Oasis werd al in juni 2016 aangekondigd en moet “ergens in 2017” lanceren. De Nintendo 3DS-titel heeft een zeer mooie stijl en heeft ons geïntrigeerd sinds de onthulling. Het spel heeft wat weg van Bravely Default, Fire Emblem, Animal Crossing en Monster Hunter. De gevechten spelen zich af in real time, wat het spel geschikter maakt voor het westen dan een stugge turn-based JRPG. Ondanks de schaarse informatie verheugen we ons op deze Nintendo-titel.

Disgaea 5 Complete (Nintendo Switch) - Jeroen Net na de befaamde Nintendo Switch-presentatie stroomden er nog allerlei bevestigingen binnen. Hiertussen zat Disgaea 5 Complete - een titel waar maar weinigen enthousiast op reageerden. Niet zo gek, want de Disgaea-serie is vooral bekend bij het PlayStation-publiek. Echter, de PlayStation Vita en Nintendo 3DS zullen geen heel lang leven meer voor zich hebben, dus zoeken Japanse ontwikkelaars naar de volgende handheld op de markt: de Nintendo Switch! Disgaea 5 Complete komt zelfs als Limited Edition uit en kan je honderden uren zoet houden vanaf deze lente. Voor het eerst komt de knotsgekke JRPG-actie van Disgaea naar Nintendo toe! Denk aan Fire Emblem, de gekste anime-serie die je ooit gezien hebt - en dat dan gecombineerd. Dat kan niet fout gaan!

Dragon Quest XI (Nintendo Switch / Nintendo 3DS) - Patrick De Dragon Quest-reeks gaat dit jaar toekomen aan een elfde deel. Al een lange tijd geleden liet Square Enix als eerste ontwikkelaar weten dat ze bezig waren met een game voor de Nintendo Switch: Dragon Quest XI! Dit jaar debuteert het spel en op basis van Dragon Quest's geschiedenis met westerse releases verwachten we ook een Europese lokalisatie. De eerste beelden - met onderscheid tussen handheld- en consoleversie - zien er ongelofelijk goed uit. De Dragon Quest-games zijn wat ons betreft allemaal toppers; we kunnen dan ook niet wachten om met die nieuwe avontuur aan de slag te gaan.

Gekoppelde games

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age (Nintendo 3DS)

Ever Oasis (Nintendo 3DS)

Layton's Mystery Journey: Katrielle en het miljonairscomplot (Nintendo 3DS)

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition (Nintendo Switch)

Hey! Pikmin (Nintendo 3DS)

Disgaea 5 Complete (Nintendo Switch)

Snipperclips - Geknipt om samen te spelen! (Nintendo Switch eShop)