[Nieuws] Geschreven door Bas op 2017-01-31 11:30:00

Playtonic bevestigt Nintendo Switch-versie van Yooka-Laylee, lijft Viva Pinata-designer in

Playtonic Games heeft de Nintendo Switch-versie van Yooka-Laylee bevestigd aan de backers op Kickstarter. Ook heeft de ontwikkelaar de designer van Viva Pinata ingelijfd. Playtonic Games ontwikkelt met Yooka-Laylee het langverwachte spirituele vervolgdeel op het populaire Banjo-Kazooie uit de Nintendo 64-tijd. Na een succesvolle kickstarter-campagne is het spel onderweg naar een goed aantal consoles. Wij zien Yooka-Laylee op de Nintendo Switch zeker zitten en we namen het spel dan ook op in onze top 10 voor 2017. Playtonic Games heeft vandaag in een e-mail aan haar backers op Kickstarter laten weten dat zij nog aanpassingen mogen doen aan de versie waar zij zich voor ingeschreven hebben. Via de "BackerKit survey" kunnen backers doorgeven of zij een fysieke versie van het spel wensen te ontvangen. Ook wordt de mogelijkheid aangeboden om over te stappen naar een andere console, waaronder de Nintendo Switch. De ontwikkelaar laat weten dat zij die gedupeerd zijn door het schrappen van de Wii U-versie van Yooka-Laylee hun geld kunnen terugvragen indien zij speciaal voor deze versie betaald hadden. Zij krijgen ook de mogelijkheid om over te stappen naar een platform naar keuze.

De Backer-update staat vol met referenties naar de Nintendo Switch-versie van Yooka-Laylee, maar duidelijkheid over een releasedatum wordt niet gegeven. Playtonic Games geeft aan dat ze druk in overleg zijn met Nintendo, maar dat het tijd zal vergen. De volledige verklaring hebben we voor jullie hieronder vertaald:
"We zijn druk in overleg met Nintendo over onze plannen voor de Nintendo Switch-versie van Yooka-Laylee. Meer details hierover zullen we in de nabije toekomst met jullie delen. We danken alle Nintendo-fans voor hun geduld en het begrip terwijl we onze plannen vormgeven. We hopen dat Yooka-Laylee voor het door jullie gekozen platform een geweldige ervaring zal zijn!"
Eerder vandaag maakte Playtonic Games bekend dat zij een nieuwe ontwerper aan haar loonlijst heeft toegevoegd: Justin Cook, de ontwerper van onder andere Viva Pinata en Conker's Bad Fur Day. Zelf zegt Cook het volgende over zijn overstap (vertaald):
"Ik ben naar Playtonic Games gekomen omdat ik graag werk in een klein team met een enorme expertise. Dit voelt als een kans om aan boord te stappen aan het begin van iets bijzonders."
Playtonic Games brengt Yooka-Laylee uit op de Nintendo Switch. Een releasedatum is echter niet bekend.

Gekoppelde games

Yooka-Laylee (Nintendo Switch eShop)