[Nieuws] Geschreven door Mink op 2017-02-03 12:32:39

Tequila Works & Yacht Club Games spreken over gemak van het porten naar de Switch

Twee indie-ontwikkelaars hebben zich geuit over de Nintendo Switch en hoe gemakkelijk het is om voor de console te ontwikkelingen. US Gamer heeft een grootschalig interview gehouden met verscheidene indie-ontwikkelaars. Onder meer Yacht Club Games en Tequila Works werden aan de spreekwoordelijke tand gevoeld. Zo werden er vragen gesteld over hoe gemakkelijk het porten is naar de Nintendo Switch en wat hen zo uniek lijkt aan de console. Tequila Works, bekend van onder meer Rime, sprak over het porten van Rime. Dit doen ze niet zelf, maar is uitbesteed aan Tantalus (bekend van The Legend of Zelda: Twilight Princess HD). Tequila Works zei (vertaald):

"We gebruiken Unreal Engine 4 en ook de Nintendo Switch ondersteunt dit. Het gaat goed. We hadden niet echt zorgen, maar Nintendo is er iedere stap geweest voor eventuele vragen. Het is een zeer toffe relatie. We zouden het geweldig vinden om een game specifiek voor de Nintendo Switch te maken. Dan kunnen we unieke features toevoegen voor de hybride console. Maar we maken eerst Rime af!"
Shovel Knight-ontwikkelaar Yacht Club Games sprak ook over de Nintendo Switch. Ze wisten te vertellen (vertaald):
"Het porten is zeer gemakkelijk. Het is de beste ervaring die we hebben gehad met Nintendo. We hebben geƫxperimenteerd met HD Rumble, het is zeer cool! Maar we weten nog niet of het de gameplay van Shovel Knight verbeterd."

Gekoppelde games

Shovel Knight: Shovel of Hope (Nintendo Switch eShop)

Shovel Knight: Specter of Torment (Nintendo Switch eShop)