[Nieuws] Geschreven door Mink op 2017-03-09 13:23:04

Reggie Fils-Aime over Netflix, unieke content en marketingstrategie van de Nintendo Switch

In een interview met de WashingtonPost heeft Reggie Fils-Aime gesproken over de Nintendo Switch en wat er allemaal in het verschiet ligt van de console. De president van Nintendo of America Reggie Fils-Aime heeft in een interview gerept over de Nintendo Switch, de nieuwe hybride console van Nintendo. Hij sprak over wat de Nintendo Switch differentieerde in vergelijking met de Nintendo 3DS, maar tevens als je de hybride console vergelijkt met de concurrentie. Verder sprak de iconische man over diensten die binnenkort beschikbaar zullen zijn op de console, zoals Amazon en Netflix. Lees hieronder het interview (vertaald):

"De Nintendo 3DS is een geweldige machine met meer dan 1000 games. Hoe goed het apparaat ook is, je kan er geen spellen als The Legend of Zelda: Breath of the Wild op spelen. Die ruwe kracht heeft het beestje simpelweg niet. Het zijn andere ervaringen, we zien een mogelijkheid voor beide consoles.

Je kunt er andere spellen op spelen, plus de Nintendo 3DS kun je niet aan je televisie hangen en gaan spelen. Dat is wat de Nintendo Switch juist zo sterk maakt, je hoeft nooit meer je game neer te leggen, maar kunt hem overal mee naartoe nemen.

Het grootste verschil met ons platform en die van onze concurrentie is natuurlijk onze IP's: zoals Zelda, Mario en Fire Emblem. Deze IP's zie je niet bij andere bedrijven. Daarbij kun je bij multiplatform-titels dankzij de Nintendo Switch toch anders spelen. Zij kunnen alleen een thuisconsole-ervaring bieden, terwijl wij je ook een handheld-ervaring bieden."

Als laatste werd er gevraagd naar streaming diensten voor de Nintendo Switch. Hierop reageerde Reggie Fils-Aime als volgt (vertaald):
"We hebben de Nintendo Switch gebouwd om een wereldklasse apparaat te maken, een game-apparaat. We willen voornamelijk dat je games speelt op het systeem en een ongelofelijke ervaring krijgt.

We praten met bedrijven over andere diensten, bedrijven zoals Netflix, Hulu en Amazon. Die dingen komen vanzelf als de tijd zijn gang gaat. In onze optiek zijn dat geen baanbrekende elementen voor een console. Wat een verschil maakt is hoe je speelt met de Nintendo Switch en wat je kunt spelen. Dat zal onze focus blijven om het platform haar bestaansrecht te laten verdienen."
We bedanken N1ntendo-lid MichaelNight voor het melden van dit nieuws!

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo Switch)