[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2017-04-14 21:03:22

Twintig Japanse Unreal Engine 4-games in ontwikkeling voor Nintendo Switch

In een interview heeft een woordvoerder van Epic Games Japan bekendgemaakt dat er op dit moment twintig Japanse games in ontwikkeling zijn met Unreal Engine 4 voor de Nintendo Switch. Unreal Engine is één van de meest gebruikte engines voor PC- en consolegames in het westen, maar de laatste paar jaar komt het product van Epic Games ook steeds meer in trek bij Japanse studio's. Zo gebruikt Atlus de engine voor de nieuwe Shin Megami Tensei-game die naar de Nintendo Switch komt. In een interview met de Japanse gamewebsite Automaton heeft Takayuki Kawasaki namens Epic Games Japan bekendgemaakt dat er op dit moment in Japan twintig spellen met Unreal Engine 4 ontwikkeld worden voor de Nintendo Switch (vertaald):

"Er waren helaas geen Unreal Engine-games aanwezig bij de lancering, maar eind maart verscheen wel Snake Pass, die ook speelbaar was op de Game Developers Conference, in Amerika en Europa. En tijdens de Nintendo Switch Presentation waren er titels zoals Shin Megami Tensei. In Japan worden er ongeveer 20 games ontwikkeld [voor de Nintendo Switch] die Unreal Engine 4 gebruiken."
Kawasaki zegt vrijwel direct daarna dat het er waarschijnlijk nog meer worden (vertaald):
"Dit zijn games die Unreal Engine 4 gebruiken, voor de Nintendo Switch, gemaakt in Japan. En misschien zijn er zelfs meer. We breiden onze Nintendo Switch-ondersteuning nu geleidelijk uit naar de gratis versie. Zo kunnen alle ontwikkelaars met een ontwikkelaarslicentie voor de Nintendo Switch games ontwikkelen."
Behalve de Shin Megami Tensei-game wordt ook de Japanse game Bloodstained: Ritual of the Night ontwikkeld met Unreal Engine 4 voor de Nintendo Switch. Als de Nintendo Switch-versie van Dragon Quest XI is gebaseerd op de PlayStation 4-versie, kan die game ook aan dit lijstje worden toegevoegd.

Gekoppelde games

Bloodstained: Ritual of the Night (Nintendo Switch eShop)

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition (Nintendo Switch)

Shin Megami Tensei V (Nintendo Switch)