[Nieuws] Geschreven door Marco op 2017-05-07 09:20:04

Producer Splatoon praat over het succes van het eerste deel en meer

In een interview heeft Splatoon 2-producer Hisashi Nogami verteld over het succes van de originele titel voor de Wii U, het mondjesmaat vrijgeven van informatie en de nieuwe modus Salmon Run. Splatoon 2 is het vervolg op de succesvolle Wii U-game Splatoon. De serie staat bekend om het schieten met verf en het bedekken van zoveel mogelijk terrein. Net als het origineel zal ook aan Splatoon 2 meer content worden toegevoegd nadat de game uitgebracht is. Vandaag spreekt Hisashi Nogami over verschillende aspecten van Splatoon. Hij koppelt het succes van Splatoon aan de eenvoud en pure fun die de game met zich meebrengt. Op de vraag hoe het succes van de eerste titel te verklaren valt gaf hij het volgende antwoord (vertaald):

We hadden het idee dat veel mensen Splatoon hebben gespeeld omdat het er op het oog direct uit ziet als een leuke game. Alleen al door even over iemands schouder mee te kijken terwijl ze spelen, weet je wat er gaande is en wat de bedoeling van het spel is. Je wil eigenlijk je hand uitsteken en zeggen dat je het graag eens probeert.

Maar het echte plezier komt natuurlijk wanneer je echt begint. Je wil een betere en sterkere speler worden. Ik denk dat veel mensen daar van hebben genoten in de game.

We hebben mensen horen zeggen dat ze nooit zo bezeten zijn geweest door een game sinds hun kindertijd. Ouders werden enthousiaste Splatoon-spelers nadat ze het hun kinderen zagen spelen.
Ook kreeg Nogami een vraag over de weinige informatie die tot nu toe naar buiten is gebracht. Volgens Nogami probeert het team de informatie beetje bij beetje naar buiten te brengen, op momenten die hen geschikt lijken. Hij zei het volgende (vertaald):
We willen niet teveel informatie tegelijk verstrekken en daarom verwarring zaaien. In plaats daarvan willen we nieuwe dingen één voor één introduceren, zodra we in de situatie verkeren om de informatie duidelijk over te brengen. In het nieuwe spel zullen spelers wederom kunnen genieten van een game die uitbreidt over de tijd, terwijl ze plezier beleven met nieuwe wapens, speciale wapens, alsook nieuwe modi en speelstijlen.
Er is veel te beleven, ook voor mensen die de vorige game hebben gespeeld.
Over de nieuwe modus Salmon Run zei Nogami dit (vertaald):
Hoe beter de speler is, hoe moeilijker de missies zijn waar de speler uit kan kiezen.
De Inklings doen zo goed dienst als actiefiguren dat we de mogelijkheid zagen om Splatoon verder uit te breiden als zijnde een actiegame. We wilden ook extra diepte toevoegen aan de wereld die de Inklings bewonen. We hebben Salmon Run gecreëerd met beide deze doelen voor ogen.
Splatoon 2 verschijnt op 21 juli exclusief voor de Nintendo Switch.

Gekoppelde games

Splatoon 2 (Nintendo Switch)