[Nieuws] Geschreven door Jeroen K. op 2017-06-04 21:05:57

Releaselijst juni: Deze game verschijnen deze maand voor Nintendo 3DS en Switch

We zitten al weer enkele dagen in de maand juni. Omdat het aanbod der games voor de Nintendo Switch nogal eens onder druk staat, hebben we bij N1ntendo besloten vanaf deze maand elke maand de releases op een rijtje te zetten. Verwacht dus steeds aan het begin van de maand een lijstje met de spellen die je diezelfde maand nog op de Nintendo 3DS en Nintendo Switch kunt gaan spelen. Hier zullen vooral de grote releases opgesomd worden. Hoewel ook indiespelletjes een plekje in de lijst krijgen, zal niet elke indiegame hierin terugkomen. Al is het maar omdat de release van deze spellen soms zeer kort vooraf bekend wordt. Deze releases verschijnen wel allemaal in onze wekelijkse downloadpost. Harvest Moon: Skytree Village Nintendo 3DS - 2 juni Al bijna een jaar staat de release van Harvest Moon: Skytree Village voor de Nintendo 3DS vast. We kregen de laatste tijd echter weinig hype mee naar deze game toe, waardoor velen wellicht vergeten waren dat het spelletje deze maand verschijnt. In Harvest Moon staat vruchtbaarheid centraal, maar in dit deel is die vruchtbaarheid ver te zoeken. In dit spel heb je dan ook de taak het land weer te bevruchten samen met de Harvest Godess.

Farming Simulator 18 Nintendo 3DS - 6 juni Toen tijdens het Nintendo Switch-evenement in januari dit jaar Farming Simulator werd bevestigd voor de hybride console, kwam de aankondiging van een Nintendo 3DS-versie tussen neus en lippen door erbij. De Nintendo Switch-variant van het spel laat nog even op zich wachten, maar de tractoren wachten al vast om bereden te worden op de Nintendo 3DS. Bewerk je eigen land en onderhoud je eigen handel in deze zeer geanticipeerde Nintendo 3DS-simulator!

GoNNER Nintendo Switch eShop - 8 juni Een van de populairdere eShop-releases van juni komt in de vorm van GoNNER. Deze extreem moeilijke 2D-platformer verschijnt in de eShop van de Nintendo Switch. Als hoofdpersoon Ikk (ja, echt) ben je onbegrepen door je omgeving. Als altruïstisch jongetje ga je op reis ten behoeve van je enige vriend: een gestrande walvis...

Shantae: Half-Genie Hero Nintendo Switch - 8 juni Shantae: Half-Genie Hero was al een tijdje uit voor onder andere de Wii U, maar komt nu ook naar Nintendo's nieuwste spelcomputer toe. In deze platformgame speel je als half-geest Shantae in het geestenrijk. Verwacht de bekende platformactie die je van de serie gewend bent.

ARMS Nintendo Switch - 16 juni De grootste release voor de Nintendo Switch komt deze maand ongetwijfeld in de vorm van ARMS. Dit spelletje voorziet de speler van uitrekbare armen, eindigend met bokshandschoenen. Je kunt het zowel online als offline tegen andere spelers opnemen om te zien wie er als winnaar uit de strijd komt. Het spel biedt tal van gamemodi en personages en bood onlangs al verschillende mogelijkheden om de game thuis vast uit te proberen. Hier kijken velen naar uit, en vanaf 16 juni kun je ermee aan de slag!

Cave Story+ Nintendo Switch - 20 juni Cave Story is eigenlijk al een erg oud spel. In deze ogenschijnlijk eenvoudige platformer maak je progressie door de verschillende puzzels op te lossen en jezelf een weg naar het einde te platformen en schieten. Cave Story+ is vervolgens een remake met extra content ten opzichte van de originele game.

Ever Oasis Nintendo 3DS - 23 juni De Nintendo 3DS blijkt een goed apparaatje voor RPG's. Met Ever Oasis komt al weer de zoveelste exclusieve handheld-RPG onze kant op. In de woestijn-game kun je genieten van een flitsend actievol gevechtssysteem rondom de oase. Bij de ontwikkeling van het spel zijn zelfs personen achter de Mana- en The Legend of Zelda-series betrokken. Verder krijg je wat je van een handheld-RPG kunt verwachten.

RPG Maker Fes Nintendo 3DS - 23 juni De ontwikkelaars bij Kadokawa Games hebben een vreemde constructie bedacht voor het spelletje waarbij je zelf RPG's kunt maken: RPG Maker Fes. Met dit spel maak je zelf een RPG, zonder verstand van programmeren nodig te hebben. Je kunt deze levels vervolgens verspreiden naar andere spelers. Als je een tweede programma (gratis) downloadt - RPG Maker Player - kun je levels van anderen spelen.

Gekoppelde games

Harvest Moon: Skytree Village (Nintendo 3DS)

Ever Oasis (Nintendo 3DS)

RPG Maker Fes (Nintendo 3DS)

ARMS (Nintendo Switch)

Farming Simulator 18 (Nintendo 3DS)

Cave Story+ (Nintendo Switch)

GoNNER (Nintendo Switch eShop)

Shantae: Half-Genie Hero (Nintendo Switch eShop)