[Nieuws] Geschreven door Jeroen K. op 2017-06-19 16:05:17

Grootste update ooit staat klaar voor Pokémon GO

Radicale veranderingen in Pokémon GO! Een jaar geleden bleek de formule van Pokémon GO een grote hit. Wereldwijd, en ook in Nederland, maakten talloze spelers de straten onveilig op zoek naar Pokémon. Het grote succes bracht wat vertraging in de plannen van Niantic om het een en ander te verbeteren. Onder het motto "beter laat dan nooit" doet Nianticu nu de grootste update ooit uit de doeken. Gyms krijgen een make-over en er komen nog wat andere veranderingen naar het spel! Gyms Gyms zullen veranderen. (1) Het fotoplaatje van gyms zal gedraaid kunnen worden (net als bij PokéStops) om items te vergaren. (2) In plaats van de oude gymformule van prestige en trainen, zullen nu zes permanente Pokémonsloten aanwezig zijn die gevuld kunnen worden door het team dat de gym bezit. (3) Elk van deze Pokémon moet uniek zijn, waardoor er bijvoorbeeld geen twee Blissey of Dragonite in een gym kunnen zijn. (4) Bovendien bevecht je nu de Pokémon op volgorde van toevoeging; niet op volgorde van CP. Deze veranderingen gaan gepaard met de introductie van een motivatiesysteem. (5) Dit motivatiesysteem geeft een Gympokémon een motivatiebalk: je Pokémon verliest motivatie naarmate er tijd verstrijkt over hij verslagen is. De CP van deze Pokémon zal dan langzaam tijdelijk afnemen. CP-restorerende besjes zorgen voor het opladen van CP. Een lege motivatiebalk zal ervoor zorgen dat de Pokémon de gym moet verlaten.

Gym Badges Vanaf nu kun je badges verdienen in Pokémon GO. Je levelt ze door te vechten, Gympokémon met besjes te voeren en door het fotoplaatje van de gym te spinnen. Een hogere gymbadge zorgt ervoor dat je extra beloningen of bonusitems verdient bij een gym.

Raid Battle Gyms zullen binnenkort de Raid Battle-functie aanbieden. Dit is een vorm van coöperatieve gameplay waarin je samen met andere trainers werkt om een sterke Pokémon te verslaan, genaamd de Raid Boss. Wanneer je een Raid Battle start keren al je Gympokémon terug en verschijnt er een groot ei boven de Gym, dat verdwijnt als de timer eindigt. Voor Raid Battles heb je een Raid Pass nodig, waarvan je er dagelijks een gratis krijgt bij een gym (deze kun je echter niet opsparen). Daarnaast verkoopt de winkel ook Premium Raid Passes. Een Raid Battle speel je met maximaal 20 andere trainers. Als je de baas weet te verslaan binnen vijf minuten, krijg je de kans om een extra krachtige Pokémon te vangen.

Items Tot slot voegt de update nieuwe items toe. Het verslaan van een Raid Boss levert je enkele beloningen op, zoals Rare Candies, Golden Razz Berries en twee typen TM's. Een Golden Razz Berry is een versterkte versie van de bekende normale Razz Berry. Rare Candies zijn bekend uit de hoofdserie van Pokémon; ze kunnen in Pokémon GO gebruikt worden om meer candy te verdienen van een specifieke Pokémon waarop je hem gebruikt. TM's kun je gebruiken om een Pokémon een nieuwe aanval te leren. Gyms zullen tijdelijk gesloten zijn. De komende weken zullen bovenstaande updates worden toegevoegd.

Gekoppelde games

Pokémon GO (iOS)

Pokémon GO (Android)