[Nieuws] Geschreven door Bas op 2017-07-01 10:00:00

Releaselijst juli: Deze games verschijnen deze maand voor Nintendo 3DS en Switch

De maand juni kende een aantal mooie releases voor de Nintendo-platformen. Waar Nintendo 3DS-bezitters werden voorzien van games als Harvest Moon: Skytree Village en Ever Oasis, konden Nintendo Switch-eigenaren zich in het zweet werken met ARMS. Ook de Nintendo 3DS eShop en de Nintendo Switch eShop bleven niet achter met onder andere Runbow Pocket en Oceanhorn: Monsters of Uncharted Seas. Met het oog op de maand juli zien we een toename aan Nintendo Switch-games met wederom een klapper, ditmaal in de vorm van Splatoon 2. Een overzicht van de belangrijkste releases in juli vind je hieronder. Kirby's Blowout Blast Nintendo 3DS eShop - 6 juli De releasedatum van Kirby's Blowout Blast werd slechts drie dagen geleden bekend gemaakt. Tot afgelopen woensdag bleef het spel nogal onder de radar en verscheen er weinig nieuwe informatie. In Kirby's Blowout Blast vecht je tegen een grote lading vijanden, de game is zeer actie-georiënteerd en kent zeker 25 verschillende driedimensionale levels.

Cars 3: Vol Gas voor de Winst Wii U/Nintendo Switch - 14 juli Cars 3: Vol Gas voor de Winst is een tie-in game voor de film Cars 3 die later dit jaar uitkomt. In het spel kun je als bekende personages door 20 herkenbare plekken uit de films heen racen, zoals Radiator Springs en Florida International Speedway. Je kunt je vaardigheden verbeteren in zes gamemodi, waaronder een splitscreen coöperatieve multiplayermodus. De game zal beschikbaar zijn voor zowel Wii U als Nintendo Switch.

Splatoon 2 Nintendo Switch - 21 juli De meest geanticipeerde release van deze maand. Het vervolg op de ijzersterke Wii U-game Splatoon zal de competitie op Nintendo Switch stevig aanwakkeren met de goed uitgewerkte, sterke multiplayer modi. Splatoon 2 bevat nieuwe levels, kledingstijlen en wapens, zoals de Splat Dualies, die je met twee handen kunt bedienen. Spelers kunnen zowel op tv als onderweg hun krachten meten. Horde-modus Salmon Run brengt het knokken tegen AI-tegenstanders naar een geheel nieuw level met een vooraf instelbare moeilijkheidsgraad. Neem van ons aan dat die moeilijkheidsgraad een serieuze uitdaging zal vormen, dat heeft een deel van de redactie reeds ondervonden. Kijk ook uit naar onze preview die later deze maand zal verschijnen!

Fate/Extella: The Umbral Star Nintendo Switch - 21 juli Fate/Extella: The Umbral Star is een hack 'n slashgame in het populaire Fate-universum. In de game kun je spelen als zestien Servants, eeuwenoude, legendarische krijgers die vechten tegen de overheersing van de maancomputer Moon Cell Automation over het digitale oord SE.RA.PH. Het verhaal speelt zich af na de gebeurtenissen van Fate/Extra en laat zien hoe de wereld er uitziet in de periode na de Holy Grail War.

Dr. Kawashima's Duivelse Brain Training: Kun jij je blijven concentreren? Nintendo 3DS - 28 juli Sinds 2012 wisten we van het bestaan, pas sinds de Nintendo direct van 13 april 2017 weten we dat er weer beweging zit in deze game. De titel is nogal een mond vol, de kans dat je je verslikt in de moeilijkheidsgraad van de hersenkrakers is des te groter. Het spel draait volledig om het trainen van het concentratievermogen en het werkgeheugen van de speler zelf.

Hey! Pikmin Nintendo 3DS - 28 juli Het nieuwste avontuur van Olimar en de Pikmin heet Hey! Pikmin. In Hey! Pikmin speel je nog altijd als Olimar en stuur je je trouwe Pikmin-hulpjes aan. De focus ligt op de krachten van de verschillende kleuren Pikmin, maar deze worden nu met name gebruikt om puzzels op te lossen. Er is reeds een demo beschikbaar voor hen die niet kunnen wachten om met Olimar en co. aan de slag te gaan.

Miitopia Nintendo 3DS - 28 juli Miitopia verandert de Mii's van je vrienden in de helden van een duister avontuur. Het eiland Miitopia is in handen gevallen van een kwaadaardige heerser en nu is het aan jou en je vrienden om hem te verslaan. De Mii's kunnen allerlei rollen aannemen, zoals ridder, magiër of elf, en vechten je vervolgens in turn-based gevechten naar de overwinning in deze RPG.

Namco Museum Nintendo Switch eShop - 28 juli Geïnspireerd door Nintendo's NES Remix, bundelt ook Namco Bandai verschillende klassiekers in één game. Herleef het verleden met deze verzameling klassieke games. De volledige lijst minigames bestaat uit elf spellen: Dig-Dug, Galaga, Galaga '88, Pac-Man, Pac-Man Vs, Rolling Thunder, Rolling Thunder 2, SkyKid, Splatterhouse, Tank Force en The Tower of Druaga.

Gekoppelde games

Dr. Kawashima's Duivelse Brain Training: Kun jij je blijven concentreren? (Nintendo 3DS)

Hey! Pikmin (Nintendo 3DS)

Miitopia (Nintendo 3DS)

Splatoon 2 (Nintendo Switch)

Cars 3: Vol Gas voor de Winst (Wii U)

Cars 3: Vol Gas voor de Winst (Nintendo Switch)

Fate/Extella: The Umbral Star (Nintendo Switch)

Namco Museum (Nintendo Switch eShop)

Kirby's Blowout Blast (Nintendo 3DS eShop)