[Nieuws] Geschreven door Ricardo op 2017-07-20 07:05:00

Haken en ogen aan voice chat-functie Nintendo Switch Online

De voice chat-functie in Nintendo's nieuwe app komt met enkele gebreken... Gisteren lanceerde Nintendo haar nieuwe app, die in het teken staat van de Nintendo Switch. Deze app zal verschillende mogelijkheden bieden om te gebruiken in combinatie met Nintendo's nieuwste console. Een hiervan is het gebruik van voice chat in Splatoon 2. Nintendo heeft geen voice chat-functie in de Nintendo Switch zelf gebouwd, in plaats daarvan verpakt het bedrijf deze opties in deze nieuwe app. Inmiddels is echter gebleken dat de voice chat-functie niet zonder gebreken komt. Zo kan de app niet op de achtergrond draaien terwijl andere apps in gebruik zijn (vertaald):

"De voice chat verbreekt terwijl je telefoneert of gebruikmaakt van een andere applicatie, maar de voice chat zal worden hervat in dezelfde room, zodra je de Nintendo Switch Online applicatie heropent en je nog in dezelfde sessie speelt."
Hier blijft het echter niet bij. Er is ook gebleken dat de app zijn werk niet doet zodra je mobiel overgaat in de energiebesparende slaapmodus. Je scherm moet dus actief zijn om de app te gebruiken, wat de accuduur van je smart device niet bepaald ten goede komt. Verder stelt de applicatie je enkel in staat om te chatten met spelers en vrienden met wie je op dat moment ook daadwerkelijk speelt. Dit zijn enkele duidelijke nadelen die met de app meekomen en het is maar de vraag of en wanneer Nintendo deze zal verhelpen.

Gekoppelde games

Splatoon 2 (Nintendo Switch)