[Nieuws] Geschreven door Bas op 2017-07-24 19:20:59

Niantic gruwelde van de problemen tijdens Pokémon Go Fest

Niantic is zich rot geschrokken door de waterval van problemen die het eerste Pokémon Go Fest teisterde. Wat een groot succes had moeten worden voor de ontwikkelaar van de Smartphone-game Pokémon Go liep uit op een serieuze nachtmerrie. Tijdens het eerste Pokémon Go Fest, dat twee dagen geleden door Niantic in Chicago gehost werd, stapelde de problemen zich op. Bezoekers, die van heinde en verre waren toegestroomd, spendeerden uren in de verzengende hitte om telkens weer geconfronteerd te worden met verbindingsproblemen en bugs die het spel onspeelbaar maakten. Frustrerend was het zeker, maar niet alleen voor de toegestroomde fans. Ook Niantic zat met de handen in het haar. Een woordvoerder van de Amerikaanse ontwikkelaar liet het volgende weten (vertaald):

"Vanzelfsprekend kunnen we het niet helemaal goedmaken met alle mensen die naar Chicago zijn gekomen maar we willen benadrukken dat we heel ongelukkig zijn met het verloop en de uitkomst van het Pokémon Go Fest en we willen ons dan ook diep verontschuldigen. Hopelijk is dit éénmalig en zullen we dit in de toekomst nooit meer moeten meemaken.

Weet dat de staff gruwelde van het verloop van het Fest en dat we zo snel mogelijk alles zullen doen om het ongemak te compenseren. Het spijt me echt heel erg jongens, en dan vooral voor de mensen die van heel ver zijn gekomen om het evenement bij te wonen. Dit alles waar we niet op hadden gehoopt voor het evenement."
Niantic heeft reeds de tickets á twintig dollar per stuk vergoed aan de bezoekers. Ook krijgen alle bezoekers voor honderd dollar aan PokéCoins in het spel zelf ter compensatie voor het ongemak van afgelopen zaterdag.

Gekoppelde games

Pokémon GO (iOS)

Pokémon GO (Android)