[Nieuws] Geschreven door Jeroen K. op 2017-07-28 11:01:53

Pokémon GO Fest-bezoekers klagen Niantic aan

Niantic kampt nog altijd met boze bezoekers... Afgelopen zondag organiseerde Niantic voor het eerst een grootschalig Pokémon GO-evenement. De mobiele hitgame, die ongeveer een jaar geleden lanceerde, geeft je de mogelijkheid om de bekende monstertjes in de echte wereld te vangen. Het evenement van zondag liep op een regelrechte ramp uit. De livestream werd meer dan twee uur uitgesteld en bleef vervolgens het grote deel van de tijd op een laadscherm hangen. Bezoekers van het evenement moesten uren in de rij wachten voordat ze het terrein konden betreden, en hadden over het algemeen geen mogelijkheid om gebruik te maken van mobiele data op het terrein, waardoor het spel onspeelbaar was. Ter tegemoetkoming gaf Niantic alle bezoekers $100 dollar aan PokéCoins, een gratis Lugia, een speelcirkel van 2 mijl, twee extra dagen om het evenement te ervaren (waaronder speciale spawns van Heracross en Unown vallen, plus 100% vangkans op legendarische Pokémon) en de kaartprijs werd vergoed. Zo'n 25 bezoekers van het evenement voelen zich echter nog niet genoeg gecompenseerd en schakelen een advocaat in om Niantic aan te klagen. Ze geven aan dat ze ook reiskosten vergoed willen hebben. Enkele bezoekers kwamen immers van ver met het vliegtuig om aan het evenement deel te nemen. Advocaat Thomas Zimmerman beargumenteert het volgende (vertaald):

"We zoeken geen hulp met betrekking tot de faal om legendarische Pokémon te vangen, want daarin komt Niantic al tegemoet. Maar Niantic komt niet tegemoet in reiskosten. Velen kwamen van buiten de staat, velen van andere landen (ik sprak iemand uit Japan). 

Het probleem is, wat beloofd was en waarvoor mensen een kaartje kochten en reisplannen naar Chicago maakten om aan het festival deel te nemen, zouden ze dat ook gedaan hebben als ze wisten dat de beloften niet waargemaakt zouden worden en ze niet de beloofde ervaring kregen?"
We wachten de afloop van de zaak af...

Gekoppelde games

Pokémon GO (iOS)

Pokémon GO (Android)