[Nieuws] Geschreven door Nathan op 2017-08-21 08:58:35

Xenoblade-ontwikkelaar Monolith Soft start nieuw project, zoekt nieuwe medewerkers

Monolith Soft, de ontwikkelaar van Xenoblade Chronicles 2 voor de Nintendo Switch, heeft op sociale media bekendgemaakt nieuwe medewerkers te zoeken voor een nieuw project. Xenoblade Chronicles 2 vormt het derde deel in de Xenoblade Chronicles-serie en belooft Nintendo's eerste grote JRPG op de Nintendo Switch te worden. Het spel vindt plaats in een wereld vol Titanen, waarop mensen zich hebben gevestigd. Een van hen is de protagonist Rex, wiens reis naar Elysium je volgt. Het spel moet later dit jaar uitkomen en de ontwikkeling van de game bevindt zich in de laatste fasen. Twee weken geleden maakte componist Yasunori Mitsuda al bekend dat de productie van alle muziek voor de RPG afgerond is. Het lijkt erop dat al veel medewerkers klaar zijn met hun ontwikkelingstaken, want het officiële Twitteraccount van Monolith Soft heeft vanochtend laten weten dat er een nieuw project van start is gegaan. De studio staat bekend om haar Japanse RPG's, maar voor dit nieuwe project slaat de studio een nieuw genre in. Hiervoor zoekt de studio nieuwe medewerkers. Met name artists en designers zijn gewild. In een tweet omschrijft de studio de situatie als volgt (vertaald):

"Een nieuw project is begonnen! We zoeken naar mensen met ervaring in het ontwikkelen van actiegames! Een ambitieus project dat je wellicht niet van een studio met ons imago zou verwachten. Iedereen die op zoek is naar een uitdaging in een nieuwe omgeving; iedereen die gebruik wil maken van veel talent met nieuwe titels, solliciteer alstublieft."
Xenoblade Chronicles 2 moet later dit jaar uitkomen, exclusief voor de Nintendo Switch. Aangezien Monolith Soft vandaag aan een nieuw project is begonnen, lijkt het erop dat we niet bang hoeven te zijn voor uitstel van de release.

Gekoppelde games

Xenoblade Chronicles 2 (Nintendo Switch)