[Nieuws] Geschreven door Ricardo op 2017-08-31 11:35:59

SplatNet sluit voor Splatoon op Wii U, online multiplayer blijft

De online service SplatNet wordt offline gehaald voor Splatoon. Het succes van de Nintendo Switch staat in schril contrast met de levensloop van diens voorganger, de Wii U. Dat dit apparaat tot het verleden behoort, was al duidelijk en blijkt deze week eens te meer. Eerder deze week maakte Nintendo bekend dat het einde van Miiverse nadert. Vandaag komt daar de mededeling bij dat ook SplatNet voor Splatoon op Wii U permanent wordt beƫindigd op 30 september. Het spel zelf verandert hierdoor echter niet, aangezien de online multiplayer blijft bestaan. De SplatNet-website gaf spelers de mogelijkheid om hun statistieken te bekijken en te zien welke levels in de rotatie zaten. Nintendo kondigde dit nieuws aan op de Splatoon Tumblr-pagina met het volgende bericht (vertaald):

"De SplatNet-service voor de Splatoon-game op het Wii U-systeem sluit permanent op 30 september, 2017. Online multiplayer gevechten zijn nog steeds beschikbaar, aangezien deze update alleen de SplatNet-service betreft. We willen alle spelers bedanken voor het gebruikmaken van deze website.
Splatoon 2 kent een soortgelijke dienst, in de vorm van SplatNet 2. Deze dienst is te bereiken middels de Nintendo Switch Online app voor smartphones en biedt naast statistieken en een overzicht van de levels bijvoorbeeld ook de mogelijkheid tot voice chat. Splatoon voor Wii U verscheen op 29 mei 2015.

Gekoppelde games

Splatoon (Wii U)