[Nieuws] Geschreven door Mink op 2017-09-07 11:32:22

Splatoon 2 ontwikkelaar over waarom Salmon Run niet altijd te spelen is

Een ontwikkelaar van Splatoon 2 heeft gesproken over waarom Salmon Run niet altijd speelbaar is. Splatoon 2 is de opvolger van één van de grootste verrassingen van de Wii U; Splatoon. In deze fun-shooter speel je met Inklings en moet je met inktkogels de tegenstanders vernietigen. Deze kindvriendelijke shooter heeft vele prijzen in de wacht gesleept en wij gaven het een nette 9 in onze review. In een interview met Rolling Stone wist designer Jordan Amaro te spreken over deze Nintendo Switch-titel. Hij is een van de weinige Amerikaanse medewerkers in een verder totaal Japans ontwikkelingsteam. Hij zei over Salmon Run (vertaald):

"In Japan is alles op maat gemaakt. In een TED talk zie je Sheena Iyengar praten over Japan en ze slaat de spijker precies op de kop. Ze bestelt een Green Tea en wil daar graag suiker bij, maar de Japanse ober weigert haar suiker te geven en zegt zelfs dat ze geen suiker in huis hebben. Als ze iets later koffie bestelt, zit daar gewoon een pakje suiker bij. In Japan is er een gevoel van 'wij maken dit voor jou en wij weten hoe je hier het meest van kunt genieten'.

Dit is de reden dat de maps rouleren iedere paar uur. Waarom de modi wisselen. Je kunt denken 'ik heb de game gekocht, waarom mag ik er niet van genieten zoals ik wil?'. Maar zo is onze mindset niet. Ja, je hebt het spel gekocht, maar wij hebben hem gemaakt. En we zijn vrij zeker over hoe je plezier haalt uit de game. Als je bij ons blijft, krijg je de tijd van je leven met deze game. Je gaat ervan genieten."
Splatoon 2 verscheen 21 juli voor de Nintendo Switch.

Gekoppelde games

Splatoon 2 (Nintendo Switch)