[Nieuws] Geschreven door Neslihan op 2017-12-17 11:50:32

Breath of the Wild-director heeft veel ideeën voor toekomstige Zelda-spellen

Eiji Aonuma voegt toe dat DLC een goede manier is om een wereld uit te breiden. Afgelopen week verscheen de nieuwe DLC voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Deze DLC, ''De Ballade der Uitverkorenen'' genaamd, voegde allerlei nieuwigheden toe aan het spel, zoals een gloednieuw vervoermiddel en nieuwe Shrines. Voor zover bekend is, komt er hierna geen nieuwe DLC meer voor het spel. In een interview van IGN met director Hidemaro Fujibayashi en producer Eiji Aonuma wordt er gevraagd naar de toekomst van de The Legend of Zelda-serie. Fujibayashi antwoordde dat hij op het moment vol zit met ideeën en motivatie:

Op dit moment kan ik niet zeggen of het in een vervolg of in latere delen zal zitten, of wat voor een vorm het zal aannemen, maar ik heb zeker veel ideeën en motivatie nu.

Ik denk dat, terwijl we werkten aan zowel het hoofdspel als de DLC, het een constante proces was van veel ideeën krijgen, terwijl we de game verfijnden, en van nieuwe dingen vinden wat we wilden doen. Zelfs in situaties als dit, praten met mensen en ontdekken dat mensen honden willen aaien, geeft me veel motivatie en veel ideeën voor dingen die we in de game zouden kunnen stoppen.
Eiji Aonuma voegde toe dat DLC een goede manier was de wereld uit te breiden:
Wat we dit keer leerden van de DLC is dat het bijna iets is als een wereld opvoeden of verbeteren. Vroeger moesten we altijd vanaf het begin tot eind werken. Vaak dachten we, ''Oh, ik wou dat we dit konden toevoegen, we zouden dit kunnen doen''. Wat we niet in die game konden, deden we in een nieuw spel met een frisse start. Maar omdat we DLC deden, realiseerden we dat het een erg goede manier is de wereld een soort van te verbeteren, en een soort van uit te breiden en een soort van op te voeden als je kind.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo Switch)