[Nieuws] Geschreven door Neslihan op 2017-12-25 23:54:02

Breath of the Wild- en Super Mario Odyssey-ontwikkelaars over elkaars games

Fujibashi en Aonuma delen hun gedachten over Super Mario Odyssey en Koizumi vertelt zijn mening over The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De Nintendo Switch heeft in haar eerste jaar al vele goede titels op haar naam staan. Twee titels blinken echter uit: The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey, spellen die tevens de eerste en tweede plaats wisten te behalen in onze top 20 beste games van 2017. Vandaag deelde IGN een artikel waar Super Mario Odyssey-producer Yoshiaki Koizumi gevraagd wordt naar zijn favoriete deel van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. IGN vroeg tevens aan zowel de director Hidemaro Fujibashi als de producer Eiji Aonuma van The Legend of Zelda: Breath of the Wild wat het leukste was aan Super Mario Odyssey. Fujibashi bleek de 2D-secties van Super Mario Odyssey erg leuk te vinden (vertaald):

Ik denk voor mij, de delen waar je van 3D naar 2D over kunt gaan en in de muur kunt gaan en dat het een old school-stijl krijgt. Ik vind het in het bijzonder leuk wanneer het lijkt alsof je nergens naartoe kunt gaan, maar dan de muren draaien. Het was super uniek. Het deed me eigenlijk een beetje denken aan Zelda. Dat is het soort iets wat we niet zouden kunnen doen in een game als Breath of the Wild. Het is iets wat alleen werkt in de gekkere Mario-wereld. Dus ik dacht dat het erg cool was.
Aonuma voegt als een grapje toe (vertaald) :
Mario kan zo veel ideeën implementeren. Ik ben een beetje jaloers. 
Verder bleek Koizumi blij te worden van het beklimmen van bergen in The Legend of Zelda: Breath of the Wild (vertaald):
Ik denk dat mijn favoriete deel van de game was toen ik eindelijk de hoogste berg in het land had beklommen. Zelf aan Zelda-games gewerkt hebbende, heb ik altijd al klimbare omgevingen gewild te creëren, maar ik moest beloven dat niet te doen. Maar echt, op de top van die berg zijnd, was de plaats alleen al erg indrukwekkend. Ik voel me aangetrokken tot de bergen. Het was erg fijn. 

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo Switch)

Super Mario Odyssey (Nintendo Switch)