[Nieuws] Geschreven door Ricardo op 2018-01-28 15:18:27

Breath of the Wild misschien wel Aonuma's favoriete game om te creëren

Eiji Aonuma, serie-producer van The Legend of Zelda, legt uit waarom hij zo heeft genoten van het maken van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Gameinformer heeft een interview gehouden met Eiji Aonuma over zijn ervaring tijdens de ontwikkeling van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Aonuma werkt al jaren aan de serie (hij begon in 1998), The Legend of Zelda: Breath of the Wild zou wel eens de game kunnen zijn waar hij, als producer, het meest van heeft genoten. Aanvankelijk was de Japanner bezorgd over de ontwikkeling van het spel, dit gevoel verdween echter naarmate het spel vorderde. Dit is wat Aonuma wist te vertellen (vertaald):

Voor het grootste deel van mijn carrière heb ik Zelda-titels gemaakt en de herinneringen beginnen zich nu op te stapelen. Ook begin ik dingen te vergeten, maar waar ik altijd trots op ben geweest, is het feit dat Zelda-games altijd gedraaid hebben om de verrassingen en het bedenken van verschillende aanpakken, terwijl ze wel het Zelda-gevoel behielden, wat dat ook mag zijn

Wat betreft Breath of the Wild, het was ontzettend leuk om te ontwikkelingen - misschien wel het leukst van alle games die ik heb gemaakt. Dit kwam door de staff. Ze namen zoveel initiatief, en keken altijd naar alles in de game met het oog op verbeteringen. Ik zag het elke dag. Als producer gaf dat me moed en deed me realiseren dat het eigenlijk wel kon werken.

De mensen die dit spel maakten hadden geen bezorgde gezichten. Ze lachten de hele tijd dat ze eraan werkten. Aan het begin van de ontwikkeling, met al de nieuwe dingen die we deden, was ik zeker bezorgd - ik had een bezorgd gezicht. Toen ik zag hoe de staff alles samenbracht, begon die bezorgdheid weg te ebben. We deden uitdagende nieuwe dingen, maar altijd met een glimlach. Ik denk niet dat ik dat eerder heb meegemaakt. Het ontwikkelingsproces was zo geweldig, en het spel dat eruit voortkwam was zo goed. Dat is iets waar ik heel trots op ben.

Daarbovenop kreeg ik eindelijk de motor die ik erin wilde [in de nieuwe downloadbare content].

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo Switch)