[Nieuws] Geschreven door Ricardo op 2018-03-19 11:04:28

Square Enix deelt meer informatie over en screenshots van Octopath Traveler

Meer feiten over de personages Alfyn en Tressa, informatie over gameplayelementen en een lading afbeeldingen. Octopath Traveler, dat zich in de meest recente Nintendo Direct ontdeed van het aanvoegsel "Project", is een RPG voorzien van een artistieke grafische stijl. Tijdens de Nintendo Direct maakten we kennis met twee nieuwe personages uit de game van Silicon Studio. Uitgever Square Enix deelt vandaag wat meer informatie over het tweetal en belicht enkele gameplaymechanieken. Ook deelt het bedrijf een aantal afbeeldingen.

Van Tressa Colozone wisten we al dat ze een handelaarster is, die met haar ability zeldzame voorwerpen kan ontfutselen die je niet in de reguliere winkels aantreft. We leren nu dat de achttienjarige vroeger in de herberg van haar ouders werkte in een havenstad, waar ze over de zee uitkeek en nadacht over wat ze graag wilde bereiken. Dit veranderde toen een handelsschip aan de horizon verscheen. Verder ontdekken we dat Tressa tijdens gevechten geld kan gebruiken om huurlingen in haar plaats te laten vechten, dat ze BP met haar metgezellen kan delen, en haar eigen HP en SP kan herstellen.

Alfyn Greengrass is een gepassioneerde jongeman van 21 jaar, wiens class apotheker is. In zijn jonge jaren werd zijn leven gered door een rondtrekkende apotheker, die hem medicijnen gaf zonder daarvoor een vergoeding te vragen. Alfyn's speciale vaardigheid stelt hem in staat naar stedelingen te luisteren en waardevolle informatie te vergaren. In gevechten herstelt hij HP, geneest hij ziekten en wekt hij zijn vrienden weer tot leven. Als laatste wijdt Square Enix uit over enkele gameplayelementen in het spel. Het verslaan van vijanden beloont je naast experience ook met JP (Job Points). Hiermee kunnen personages vaardigheden verkrijgen en verbeteren die bij hun Job horen. Naast de standaard Job die elk personage heeft, is het mogelijk om een "Battle Job" toe te wijzen. Dit verandert de stats van een personages, laat hem andere (en meer/minder) wapens gebruiken, en laat hem nieuwe vaardigheden leren. Het veranderen van een Job gaat ook gepaard met een verandering in het uiterlijk van een personages. Octopath Traveler verschijnt op 13 juli voor Nintendo Switch.

Gekoppelde games

Octopath Traveler (Nintendo Switch)