[Nieuws] Geschreven door Erik op 2018-04-14 13:29:34

Vroege aankondiging Dragon Quest XI uitgelegd; 3DS-versie exclusief voor Japan

Waarom duurt het toch zo lang met Dragon Quest XI? Square Enix wilde dat fans wisten dat het bedrijf bezig was met de nieuwste iteratie van Dragon Quest XI. Om deze reden kondigden ze het spel zelfs al aan toen de Nintendo Switch nog onder de codenaam 'NX' ging. Dit zegt Hokuto Okamoto, producer van Dragon Quest XI, in een interview met Game Informer. Eerder kwam al naar buiten dat we echter nog wel even kunnen wachten op de Nintendo Switch-versie. Dit heeft volgens Okamoto onder andere te maken met de ontwikkeling zelf: in eerste instantie was de Unreal Engine 4 (waar de titel mee gemaakt wordt) niet compatibel met de console. Het daadwerkelijke maken kon dus pas later beginnen. De beste man vertelde het volgende over de vroege aankondiging aan Game Informer (vertaald):

"Terwijl we werkten aan Dragon Quest XI in Unreal Engine 4, wilden we ook bezig gaan met de Nintendo Switch-versie. Helaas was de engine in eerste instantie niet compatibel - hoewel Nintendo en Epic wel werkten om dit mogelijk te maken. Toen de aangepaste engine verscheen en porten naar de Switch mogelijk was, begonnen we plannen te maken om de game uit te brengen. 

We kondigden het spel aan voordat de Nintendo Switch haar naam kreeg, omdat we wilden dat fans wisten dat we met die versie bezig waren. Toen de console meer in ons blikveld verscheen, kwamen we erachter dat de engine en de console nog niet goed met elkaar werkten. Gedurende de ontwikkeling werkten we met Epic en Nintendo om progressie te maken in het uitbrengen van het spel op de Switch."

Geen Nintendo 3DS-versie voor het westen Hoewel Dragon Quest XI later dit jaar nog wel uitkomt voor Nintendo Switch, is dit niet het geval voor de Nintendo 3DS. Deze wordt niet gelokaliseerd voor het westen, en blijft exclusief voor Japan. Okamoto legt uit dat dit is om de serie een frisse start te geven in het westen. Zijn woorden tegen Game Informer zijn als volgt (vertaald):
"Toen we begonnen met het bespreken van Dragon Quest XI voor het westen, wilden we de serie een frisse start geven voor deze doelgroepen. Het is ons gelukt om en hoop verbeteringen en aanpassingen voor de lokalisatie te maken. Om deze reden leek het ons het beste om de Playstation 4- en Steam-versie van het spel centraal te stellen."
Het is nog niet bekend wanneer Dragon Quest XI naar de Nintendo Switch komt. De PlayStation 4- en Steam-versies staan gepland voor september.

Gekoppelde games

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age (Nintendo 3DS)

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition (Nintendo Switch)