[Special] Geschreven door Erik op 2018-07-07 11:10:56

Releaselijst juli 2018: Houd deze games in de gaten!

Jawel, deze maand kunnen we eindelijk aan de slag met het langverwachte rollenspel Octopath Traveler. Ook de Nintendo 3DS toont weer wat (knotsgekke) tekenen van leven in de vorm van WarioWare Gold. Benieuwd wat er deze zomermaand allemaal uitkomt op de Nintendo Switch en Nintendo 3DS? Lees gauw verder! Shining Resonance Refrain Nintendo Switch – 10 juli 2018 (Adviesprijs: €49,99) Zin in een frisse portie Japansgetinte-actie? SEGA’s Shining Resonance Refrain has got you covered! Deze turn-based RPG (die eerst exclusief voor Japan was) zit vol gevechten, draken en rondborstige dames. Of draken? Draken zijn stiekem al een hele tijd niet meer gezien in het land. Hoofdpersonage Yuma kan echter in de Shining Dragon veranderen, maar hierdoor is hij gevangen genomen door het rijk. Aan jou én je metgezellen de taak om dit kwade koninkrijk voorgoed de das om te doen. Onze eerste indruk was positief! Bomb Chicken Nintendo Switch eShop – 12 juli 2018 (Adviesprijs: €13,49) Boem! De kip in Bomb Chicken moet wel heel erg op haar veren getrapt zijn. Waarom anders zou ze haar eieren hebben vervangen door dit explosieve materiaal? Het lijkt in ieder geval een knotsgekke puzzelplatformer op te leveren. De bomeieren zijn natuurlijk goed om vijanden en obstakels op te blazen, maar brengen je ook naar hogere platformen én kunnen schakelaars omzetten. We zijn benieuwd wat voor puzzels en andere gekkigheden de makers hieromheen gaan verzinnen. Verwacht in ieder geval een echt knalfestijn! Octopath Traveler Nintendo Switch – 13 juli 2018 (Adviesprijs: €59,99) Wat ben ik hyped voor dit spel. Octopath Traveler belooft een geweldige maaltijd te worden voor fans van de RPG’s van weleer, maar dan in een verfijnd hedendaags jasje. Ga op reis met acht verschillende personages, die allemaal hun eigen unieke verhaal te vertellen hebben. Speel bijvoorbeeld als H’aanit, een jager die op zoek is naar haar mentor, die een jaar geleden is verdwenen. Dit alles is omgoten in prachtige grafische mix van sprites met hedendaagse belichtingseffecten – ‘2D HD’ genaamd. Nog maar een weekje, jongens!

Captain Toad: Treasure Tracker Nintendo Switch, Nintendo 3DS – 13 juli 2018 (Adviesprijs: €39,99) Captain Toad: Treasure Tracker is een ondergewaardeerd pareltje op de Wii U. Wat begon als een conceptuele probeersels in Super Mario 3D World, mondde uit tot een volledige driedimensionale puzzelplatformer. Een platformer waar je niet kunt springen! Aan jou om de omgeving zo te manipuleren en te kantelen dat je Captain Toad en zijn zware rugzak tóch veilig naar het einde brengt. Deze versie brengt volledig nieuwe levels, gebaseerd op Super Mario Odyssey!

WarioWare Gold Nintendo 3DS – 27 juli 2018 (Adviesprijs: 39,99) De Nintendo 3DS wordt rijkelijk bediend deze maand! Eigenaren krijgen in juli ook de 300 (!) microgames op hun bord. WarioWare Gold is namelijk een compilatie van alle eerdere delen, en voegt daar voor het gemak ook nog maar even een aantal eigen microspelletjes aan toe. Micro? Jawel, want binnen luttele seconden kun je het uitspelen. Zwiep, veeg, roteer, tik en knoppendrukken – je kunt alles verwachten op de handheld eind deze maand. Ness speelde alvast de demo en keek of het wat is! Go Vacation Nintendo Switch – 27 juli (Adviesprijs: €49,99) Huh, deze is toch al lang uit voor de Wii? Dat klopt, maar Bandai Namco en Nintendo hebben het spelletje een poetsbeurt gegeven voor de Nintendo Switch. Dus kun je eind deze maand wederom op een heerlijk sportieve vakantie in Kawawii Island gaan, waar je kan surfen, skieën, skateboarden en nog veel meer. Nieuw aan deze versie is dat je ook lekker rustgevend kan vissen én gewiekst kiekjes van dieren kunt maken. Het origineel op de Wii beviel ons prima – hopelijk is dit anno 2018 nog steeds zo. En verder Dit is nog maar het topje van de ijsberg! Zo snelt Sonic Mania naar een fysieke release op 17 juli en ligt op 20 juli het briljante ritmische actiespel Thumper ook in de schappen. Ook worden middels Mega Man X Legacy Collection 1 én Legacy Collection 2 alle X-spellen van Mega Man gebundeld én mogen we met het Middeleeuwse The Banner Saga 3 aan de slag. Houd N1 in de gaten omtrent al het nieuws en beoordelingen voor deze spellen! Naar welke titels kijk jij uit deze maand? Laat het ons weten in de reacties!

Gekoppelde games

Octopath Traveler (Nintendo Switch)

Shining Resonance Refrain (Nintendo Switch)

WarioWare Gold (Nintendo 3DS)

Captain Toad: Treasure Tracker (Nintendo Switch)

Captain Toad: Treasure Tracker (Nintendo 3DS)

Bomb Chicken (Nintendo Switch eShop)

Go Vacation (Nintendo Switch)