[Nieuws] Geschreven door Ricardo op 2018-08-10 12:27:56

Sakurai blijft Super Smash Bros. games maken zolang er vraag naar is

Voorbij de ultieme Super Smash Bros.! Eergisteren nog werden we overladen met een hoop nieuws tijdens de Super Smash Bros. Ultimate Nintendo Direct. Het spel moet later dit jaar pas verschijnen, maar desondanks denkt serie-producer Masahiro Sakurai al na over de toekomst van de serie. In een interview met The Guardian wordt gesuggereerd dat Sakurai, gezien het plezier waarmee hij aan in het bijzonder Super Smash Bros. werkt, dat de toegewijde gameontwikkelaar misschien wel tot aan zijn met pensioen gaan aan games blijft werken. Sakurai antwoord het volgende (vertaald):

"Zo denk ik er eigenlijk helemaal niet over! De beste manier om van videogames te genieten is door het spelen van andermans werk. Maar tegelijkertijd heb ik een rol. Op dit moment ben ik gevraagd Smash te maken, dus dat is wat ik doe en zal blijven doen zolang de vraag er is.

Ik speel games vanwege mijn baan, maar aan de andere kant hebben games die eeuwige aantrekkingskracht. Natuurlijk keer ik terug naar oude games wanneer ik een opfrissing nodig heb, maar ik denk dat het belangrijk is om nieuwe games te spelen en te observeren, om te weten wat er zoal bestaat. Games die nu uitkomen zijn gewoon ongelooflijk; ze zijn geweldig. Zelfs mensen die zeggen het gamen ontgroeid te zijn, keren terug wanneer ze kinderen hebben en daarmee een game samen kunnen spelen. Het gaat niet om stoppen met of ontgroeien van games; het gaat om het vinden van waar je op dat moment van kan genieten, en dat te spelen."
Dat Sakurai laat blijken aan Super Smash Bros. te willen blijven werken zolang er vraag naar is, mag enige verrassing heten. Op verscheidene moment heeft het brein achter de serie namelijk gesproken over hoge werkdruk en het mogelijke einde van de serie om andere redenen.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. Ultimate (Nintendo Switch)