[Special] Geschreven door Dyon op 2018-09-13 10:43:01

Nintendo Direct Voorbeschouwing: Onze verwachtingen

Om exact middernacht vindt weer een nieuwe Nintendo Direct plaats. Exact drie maanden en één dag na de ietwat tegenvallende Nintendo Direct op de E3 gaan we zeer waarschijnlijk de nog ontbrekende titels voor dit najaar zien van Nintendo, alsook titels die in het begin van volgend jaar gaan verschijnen. Verder is al bevestigd dat een segment uit de Nintendo Direct ook gaat bestaan uit het uitleggen van de nieuwe Nintendo Online Service. Wij van N1ntendo.nl verwachten de volgende titels vanavond te zien. Eerst wil ik nog het respect uitspreken naar Nintendo. Dat je als beursgenoteerd bedrijf de keus maakt om een van de, voor de wereldwijde consument, meest belangrijke presentaties van het jaar uit te stellen vanwege een ‘lokale’ aardbeving getuigt van grote klasse. Ook ik was uiteraard teleurgesteld dat we een week langer moesten wachten op deze Direct, maar uiteindelijk geeft dit wel heel duidelijk de Japanse identiteit van het bedrijf weer, waar kernwaarden als respect hoog in het vaandel staan. Animal Crossing (Nintendo Switch) Gaat hij eindelijk komen? Volgens welingelichte bronnen zou het maar zomaar waarheid kunnen worden. De laatste volwaardige Animal Crossing-game die uit is gekomen, was Animal Crossing: New Leaf ruim vijf jaar geleden, terwijl het de Wii U oversloeg. Tijd om zowel handheld als op je grote scherm je eigen dorpje te laten groeien.

Yoshi (‘s Crafted World) (Nintendo Switch) Of de titel nou fake is of niet, gezien uitspraken uit het verleden lijkt het ons aannemelijk dat de nieuwe Yoshi-titel voor de Nintendo Switch vannacht opnieuw ter sprake komt. Deze titel ontbrak nog verrassenderwijs op de E3 en we zijn benieuwd wat er ruim 15 maanden na ontwikkeling is veranderd aan het groene draakje. De releasedatum? Het zou zomaar januari 2019 kunnen worden. Luigi’s Mansion (Nintendo 3DS) Luigi’s Mansion lijkt volgens ons ook wel de ruimte te krijgen voor een kort tijdslot in de Nintendo Direct. De remake van het Nintendo Gamecube-origineel kan een hoop fans bekoren. Toch blijft het apart dat ruim 5,5 jaar na de sequel, het origineel voor dezelfde handheld gaat verschijnen. Is het 17 jaar oude spel iets waar de fans op zitten te wachten? Super Smash Bros. Ultimate (Nintendo Switch) Het lijkt ons sterk dat drie maanden vóór de release, en één maand na de Smash Bros. Direct Nintendo extreem veel screentime gaat besteden aan deze najaarstitel. De game zal volgens ons wel benoemd worden en er zal zeker wel even aandacht worden besteed, maar de bekendmaking van de ‘Spirits’-modus verwachten we pas later in het jaar. Eén of twee nieuwe personages hopen we echter wel te verwelkomen.

New Super Mario Bros. Deluxe (Nintendo Switch) Het gerucht van een remake van New Super Mario Bros. U gonst al het hele jaar door de redactie van N1ntendo.nl en andere gaming outlets. Met nieuwe geruchten die in juli de wereld in kwamen zou het zomaar kunnen dat het spel – met alle DLC en nieuwe content - op erg korte termijn naar de Nintendo Switch gaat komen. Eind oktober schijnt er nog ruimte te zijn voor een Nintendo Switch-titel in de releaselijst… Pokémon Let’s Go (Nintendo Switch) Een trailer die deze week uitkwam had eigenlijk tijdens de Nintendo Direct moeten worden getoond, zo werd vorige week duidelijk uit een bericht die de wereld in kwam vóórdat de Nintendo Direct überhaupt werd aangekondigd. Of we nieuwe beelden te zien krijgen, of dat we de trailer van vorige week nogmaals te zien krijgen is afwachten, maar wij gokken op het eerste.

Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story (Nintendo 3DS) Het spel staat voor een release in het voorjaar van 2019 en onze verwachting is dat we een definitieve datum krijgen tijdens deze Nintendo Direct. De remake van het Nintendo DS-spel uit 2009 kan zomaar eens (bijna) exact één jaar na release uitkomen. Vrijdag 9 februari lijkt ons dan ook een plausibele datum die we vannacht gaan zien. The Legend of Zelda (Nintendo Switch/3DS) Om de een of andere onverklaarbare reden verwachten we een The Legend of Zelda-titel. Of het er eentje uit de hoofdserie wordt, een spin-off, een remake, of dat het een laatste Nintendo 3DS-titel wordt voordat we met z’n allen vaarwel zeggen tegen de bijna acht jaar oude handheld is de vraag. Zouden de Link’s Awakening remake-geruchten dan toch waarheid blijken? Welke titels hoop of verwacht jij vanavond te zien in de Nintendo Direct? Laat het weten in de comments. Denk je alles heel zeker te weten? Ga dan naar dit topic om mee te doen aan de Nintendo Direct Quiz en doe meer voor de eer!

Gekoppelde games

Super Smash Bros. Ultimate (Nintendo Switch)

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story + Bowser Jr.'s Journey (Nintendo 3DS)

Pokémon: Let's Go, Pikachu! (Nintendo Switch)

Pokémon: Let's Go, Eevee! (Nintendo Switch)