[Special] Geschreven door Erik op 2018-11-02 09:00:00

Releaselijst november 2018: houd deze games in de gaten!

Jongens, wat ben ik toch in mijn nopjes deze maand. Eindelijk, eindelijk ziet Spyro Reignited Trilogy het levensli… Oh wacht, die verschijnt niet voor een Nintendo-platform. Ahem. Gelukkig valt er ook meer dan een hoop te genieten op de Nintendo Switch! Deze maand kunnen we bijvoorbeeld eindelijk op reis door Kanto én onze jeugd herbeleven met RollerCoaster Tycoon Adventures. Ik neem je mee door de belangrijkste releases van de maand november! Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun! Nintendo Switch – 2 november 2018 (Adviesprijs: €59,99) Ik heb Taiko no Tatsujin één keer in mijn leven gespeeld - in het Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer (aanrader om eens heen te gaan!). Die ene keer was echter genoeg om mij te overtuigen van het concept. Taiko no Tatsujin is een ritmegame á la Donkey Konga, waarin je met echte stokken op een grote drum slaat. En dit is een ongelofelijk bizarre, doch verslavende ervaring. Binnen een mum van tijd sla je, onder het genot van catchy Jpop of het theme van Super Mario Odyssey, ritmisch de juiste noten aan die op het balkje voorbijkomen. Dit specifieke gevoel is helaas alleen besteed aan de speciale editie van de Switch-versie (anders drum je met de Joy-Con), maar fans van muziekspellen moeten hier zeker naar uitkijken!

Diablo III: Eternal Collection Nintendo Switch – 2 november 2018 (Adviesprijs: €59,99) Mijn opening met Spyro Reignited Trilogy komt niet zomaar uit de lucht vallen, het is soms nog best onwerkelijk wat er allemaal voor de Nintendo Switch verschijnt. Neem bijvoorbeeld Diablo III, van origine een hardcore PC-titel. Dat dit demonische lootfest naar de Xbox One en PlayStation 4 komt valt nog ergens te verklaren, maar een kindvriendelijke Nintendo-console? Tegenwoordig lijkt alles mogelijk. Toegegeven: de Nintendo Switch heeft ook bewezen dat het prima zijn mannetje staat met die stoere third party-games. Stap daarom vooral uit je comfortzone, en geef dit actievolle avontuur een kans. Het stelt niet teleur. Sterker nog: Daan heeft in zijn hands-on-sessie al ondervonden dat het zich al helemaal thuisvoelt op de Nintendo Switch!

World of Final Fantasy Maxima Nintendo Switch eShop – 6 november 2018 (Adviesprijs: €39,99) Zoals de titel al zo treffend suggereert, brengt World of Final Fantasy alle werelden van Final Fantasy bij elkaar. Het is een historische les door deze klassieke franchise, waarin je karakteristieke locaties bezoekt als Midgar of Cordelia en je Cloud, Lightning en vele andere iconische personages ontmoet. In Maxima kun je zelfs zijn! Als klap op de vuurpijl heeft Square Enix hier een heerlijk Pokémon-achtig gevechtssysteem omheen verzonnen, waardoor je al die schattige (en nog veel schattigere) vijanden uit het universum kunt vangen! Als klap op de schattigheidsvuurpijl, kun je je gevangen monsters ook nog eens op elkaar stapelen. Aanrader voor Final Fantasy- én Pokémon-liefhebbers!

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Let’s Go, Eevee! Nintendo Switch – 16 november 2018 (Adviesprijs: €59,99) Masuda ziet Pokémon: Let’s Go als startpunt voor de komende twintig jaar aan Pokémon. Een gedurfde uitspraak, die tegelijkertijd aangeeft hoeveel vertrouwen hij heeft in deze titel. En ik geef hem in eerste instantie ook geen ongelijk: het is een gedurfde, verfrissende stap. Fans kijken huiverig waar deze stap hun naartoe brengt, maar misschien trekt dit juist nieuwkomers over de streep. In Pokémon: Let’s Go, Pikachu! hoef je de zakmonsters niet meer te verzwakken en zijn er geen ingewikkelde gevechtssystemen. De focus ligt puur op datgene waar de serie ooit groot mee is geworden: het vangen van ze allemaal. Op 16 november gaan we zien of dit het weer een fenomeen maakt voor de komende twintig jaar.

Sid Meier’s Civilization VI Nintendo Switch – 16 november 2018 (Adviesprijs: €44,99) Als buitenstaander heb ik me lange tijd afgevraagd wat Civilization nou precies is. Een soort Advance Wars of Fire Emblem? Of misschien toch meer iets in de richting van Age of Empires? Het blijkt echter een soort gouden middenweg tussen de twee te zijn. Jij neemt de rol aan van een historische leider en richt je eigen rijk op. Deze probeer je door verschillende tijdperken te loodsen, om ondertussen tegen andere facties te strijden. Of strijden? Je kunt ook geld het gevecht laten bepalen of angst inboezemen met technologische overmacht. Dit allemaal gebeurt in een turn-based-setting. Op de PC is het al jarenlang een fenomeen, en het wordt dan ook tijd dat wij Nintendo-fans ook eens dat ‘Civ’-gevoel ervaren. 16 november kun je je laten onderdompelen!

RollerCoaster Tycoon Adventures Nintendo Switch – November 2018 (Adviesprijs: onbekend) Deze maand kan iedereen eindelijk weer misselijkmakende achtbanen bouwen, woekerprijzen vragen voor paraplu’s en gasten laten verdwalen in ingewikkelde paddoolhoven. Jawel, RollerCoaster Tycoon is terug! Zeker hier in Nederland was dit spel begin 2000 een gigantisch succes, en straks kun je dit succes nog eens dunnetjes on-the-go herbeleven. RollerCoaster Tycoon Adventures komt met drie grote modi: Campaign, Scenario en Sandbox. Met name de Campaign-modus klinkt interessant: hierin moet je een knus speelparadijs uit laten groeien tot een groots amusementsimperium. Met 120 verschillende attracties moet dit ongetwijfeld te doen zijn. En anders kun je die verdraaide ontevreden gasten vast wel uit de achtbaan lanceren.

En verder? Verder zou ik heel hard Moonlighter in de gaten houden, een Zelda-esque RPG met roguelite-elementen. Winkeleigenaar Will droomt er namelijk van om een ware held te zijn. Retroliefhebbers worden daarnaast op hun wenken bediend met SNK 40th Anniversary Collection, een bundel van meer dan dertien klassieke spellen uit de stal van SNK. Ook verschijnt er wederom Nederlandse glorie in de Nintendo eShop: het puzzelspelletje Swap This! van Two Tribes. November wordt tot slot compleet gemaakt met de prachtig getekende actieplatformer Monster Boy and the Cursed Kingdom en Ubisoft's Smash Bros-kloon Brawlhalla (waar Rayman wél in schittert). Genoeg te spelen dus!

Gekoppelde games

RollerCoaster Tycoon Adventures (Nintendo Switch)

Pokémon: Let's Go, Pikachu! (Nintendo Switch)

Pokémon: Let's Go, Eevee! (Nintendo Switch)

Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun! (Nintendo Switch eShop)

Diablo III – Eternal Collection (Nintendo Switch)

Civilization VI (Nintendo Switch)

World of Final Fantasy Maxima (Nintendo Switch)