[Special] Geschreven door Erik op 2018-12-03 13:00:00

Releaselijst december 2018: houd deze games in de gaten!

Nog maar een paar nachtjes slapen, en dan ziet Super Smash Bros. Ultimate eindelijk het levenslicht. Jeweetwel, dat gekke vechtspelletje van de bedenker van Kirby, waarin bekende Nintendo-personages (en onder andere Sonic, Solid Snake en Simon Belmont) elkaar helemaal aan gort meppen. Doet ongetwijfeld wel een belletje rinkelen. Of achtduizend belletjes. Potverjandriedubbeltjes, wat kijk ik uit naar deze game. Je zou bijna vergeten dat er ook andere videospelletjes uitkomen deze maand! Gear.Club Unlimited 2 Nintendo Switch – 4 december 2018 (Adviesprijs: €59,99) Als er ergens een chronisch tekort aan is op de Nintendo Switch, dan zijn het wel racegames. Gelukkig belooft Codemasters volgend jaar de wonden te helen met GRID Autosport, maar ook deze maand komen fans van de autosport aan hun trekken! Met ongeveer 2900 kilometer aan racebanen, borduurt Gear.Club Unlimited 2 heerlijk voort op het aangename origineel. Dit betekent een lekker behapbare arcade-achtige ervaring á la Need for Speed, waar de focus vooral ligt op het ontluiken en aanpassen van vele auto’s. Ook is het weer mogelijk om je eigenlijk club te creëren, waarin je de beste racers (lees: je vrienden) rekruteert, om met hen naar de top van het wereldwijde podium te snellen!

Super Smash Bros. Ultimate Nintendo Switch – 7 december 2018 (Adviesprijs: €69,99) Super Smash Bros. Ultimate had, met zijn 74 personages uit vrijwel alle schatkisten van het speluniversum, eigenlijk een utopie moeten zijn. Solid Snake die zijn vizier richt op een met vuurballen gooiende Super Mario, Pac-Man die een hapje probeert te nemen van Cloud zijn Buster Sword… Het klinkt te mooi om waar te zijn. Toch krijgt meester Sakurai het al jaren voor elkaar met zijn almachtige kindje. Voor deze iteratie gooit hij hier ook nog een veelomvattende World of Light-modus overheen, die de spelfiguren uit de wereld van games op een prachtige manier met elkaar verbindt – als een soort ultieme viering van het fenomeen videospelletjes. Dit wordt zonder twijfel een must-have voor iedere Nintendo Switch-bezitter.

Katamari Damacy Reroll Nintendo Switch – 7 december 2018 (Adviesprijs: €39,99) Enkel in Japan zou zo’n absurd concept als Katamari Damacy kunnen ontstaan. Jij speelt als een gek figuurtje met een cilindervormig hoofd, en je doel is om alles om je heen op te rollen via een grote bal. Lijm, donuts, koffiemokken, dobbelstenen of zelfs koeien en mensen - alles moet je aan je deze bol laten plakken. Maar pas op: je kunt enkel zaken oprollen die kleiner dan jouw (steeds groter wordende) bal zijn. In de Nintendo Switch-remaster doe je dit met motion controls, HD Rumble-ondersteuning én een tweespelerstand. De reden voor dit alles? Het tevredenstellen van The King of All Cosmos, natuurlijk! Hij heeft na een hevige drinksessie namelijk alle sterren en planeten vernietigd. Gekke Japanners.

Guacamelee! 2 Nintendo Switch eShop – 10 december 2018 (Adviesprijs: €19,99) De Nintendo Switch heeft zeker geen tekort aan (goede) Metroidvania’s. Enkel dit jaar hebben Hollow Knight en met name Dead Cells al gigantisch hoge ogen gegooid. Het knotsgekke Guacamelee! 2 doet hier nog een heerlijk Mexicaans schepje bovenop. Paniek: het hele Mexiversum in gevaar! Dit betekent dat hoofdpersoon Juan Aguacate een hoop nieuwe worstelaanvallen uit de kast moet trekken (naast natuurlijk de nodige flauwe Mexicaanse referenties)! Af en toe moet hij hiervoor zelfs in de kip Pollo transformeren, wat dan weer vooral handig is bij de platformuitdagingen. Dit alles temidden van een wereld waar steeds meer te ontdekken valt, naarmate je meer vaardigheden krijgt. En ohja, je kunt ook gezellig met zijn vieren tegelijk spelen. Heerlijk voer, die Metroidvania’s.

En verder? En verder zouden wij in ieder geval Monster Boy and the Cursed Kingdom in de gaten houden, waarin je als Jin een vrolijk ogende 2D-platformer doorkruist. Leuk detail? Onze Jin kan in vele monsters transformeren om die doorkruising een stuk makkelijker te laten verlopen. Ook kunnen liefhebbers van Yo-Kai Watch hun Nintendo 3DS weer afstoffen: want het derde deel komt op 7 december uit. Maak daarnaast met Phantasy Star van SEGA Ages het prille begin van rollenspellen nog eens mee! Ben je tot slot klaar om al die opgebouwde december calorieën weer te verbranden? Dan is Nintendo’s eigen Fitness Boxing misschien iets voor jou. Hierin waan je je met je Joy-Con een ware boksmeester!

Gekoppelde games

Super Smash Bros. Ultimate (Nintendo Switch)

Gear.Club Unlimited 2 (Nintendo Switch)

Katamari Damacy Reroll (Nintendo Switch)

Guacamelee! 2 (Nintendo Switch)