[Special] Geschreven door Mink op 2019-06-04 15:00:00

New Pokémon Plus

De Pokémon-reeks gaat ondertussen alweer ruim twintig jaar mee, wat betekent dat miljoenen spelers decennia lang bezig zijn geweest met het behalen van acht badges, het uitdagen van de Pokémon League en het vernederen van vrienden. Echter loop ik al generaties tegen hetzelfde probleem aan; de spellen kennen zo weinig content om te spelen nadat je de beste bent en ze allemaal hebt gevangen.

Morgen is de Pokémon Direct en daarmee komt de hypetrain flink op gang. Mensen speculeren over de Starter Pokémon en hun evoluties, wat de Galar regio allemaal gaat brengen en wat GameFreak voor gekkigheid nu weer heeft toegevoegd in de wereld van Pokémon. Er zijn duizenden mogelijkheden wat er gaat gebeuren met Pokémon Sword & Shield en vandaar dat ik me wil focussen op slechts één van deze mogelijkheden; de toevoeging van New Game +. Het is een vrij oude toevoeging die veel RPG’s omarmt hebben; New Game +. Wanneer je het verhaal hebt uitgespeeld, krijg je de keuze om een nieuwe game te starten, maar dan is het geheel iets lastiger en kun je vaak partymembers van je eerste speelbeurt meenemen naar deze nieuwe. De term kent zijn populariteit van cultclassic Chrono Trigger, maar is ook verschenen in The Legend of Zelda, Castlevania en zelfs Bioshock. Het wordt daarom tijd dat we ook Pokémon kunnen toevoegen aan dit lijstje.

New Pokémon Plus Het zou voor mij een droom zijn die uitkomt, als we na het verslaan van de Pokémon League in Galar, het spel opnieuw kunnen spelen in een hardcorejasje. Trainers krijgen sterkere en vooral meer Pocket Monsters tot hun beschikking terwijl belangrijke rivalen na de eerste gym constant zes metgezellen hebben. Geef ze daarbij goede IV’s en geef ze naarmate het verhaal vordert ook steeds meer EV’s, dit zodat je tevens jouw rivalen (of vrienden) ziet groeien. Is dat echt genoeg om de volledige game twee keer of vaker uit te spelen? Ja, ik denk dat dit een enorm goede toevoeging is voor een gamereeks die al generaties aan het strugglen is om post-game content te bedenken. Daarbij kun je de routes van extra monsters voorzien van voorgaande generaties of wellicht minder beloningen geven wanneer je een trainer verslaat. Er zijn zoveel kleine nuances toe te voegen aan een eventuele New Game + voor Pokémon Sword & Shield. Iets wat de replay-waarde enorm ten goede komt.

Starterpack Dan komen we nu bij het grootste voordeel van een New Game +; de start van jouw avontuur. De eerste speelsessie zal je de keuze geven tussen Sobble, Groonkey en Scorbunny. Maar een tweede play-through hoeft zich daar niet aan te houden. Stel je voor dat we in New Game + onze partij mogen houden waarmee we de Elite Four hebben verslagen maar dan allemaal in level vijf. Of nog beter; de game geeft je de keuze uit achttien starters; één voor iedere typing die de Pokémon-reeks kent. Dit zou wat mij betreft zoveel extra’s toevoegen en meerdere speelsessies leuk maken. Nu heb je na één maximaal twee keer wel de Pokémon-regio gezien. De Pokémon Nintendo Direct verschijnt al binnen één etmaal, wat is jullie grootste droom betreffende deze presentatie? Welke verandering willen jullie graag zien en wat wil je dat ze schrappen uit voorgaande spellen?

Gekoppelde games

Pokémon Shield (Nintendo Switch)

Pokémon Sword (Nintendo Switch)