[Nieuws] Geschreven door Mink op 2019-06-05 16:19:55

Dynamax, Wild Area's en meer nieuwe features in Pokémon Sword & Shield

De Pokémon Direct heeft enkele nieuwe features bekendgemaakt van de nieuwste telgen. Er zijn een hoop nieuwe spelelementen aangekondigd tijdens de Pokémon Direct. De grootste aspecten belichten we in dit artikel; te beginnen bij Wild Area's. De grote open vlaktes in Pokémon Sword & Shield worden Wild Area genoemd. Hier lopen enkele wilde Pokémon in de overworld, kun je de camera 360 graden bewegen om zo om je heen te kijken en is het zelfs mogelijk om Max Raid battles te houden.

Het vechten in Pokémon Sword en Shield is tevens enigszins op de schop genomen. Je kunt nu Dynamax gebruiken; dit houdt in dat één van je zes Pokémon gigantisch wordt, maximale aanvallen kan doen en je Pocket Monster houdt dit precies drie beurten vol om vervolgens weer zijn oude formaat te krijgen. Je kunt in het wild ook een Dynamax Pokémon tegenkomen, dit heet Max Raid. Dit is gebaseerd op de Raid Battles in Pokémon GO en kun je met maximaal vier spelers het opnemen tegen één gigantische Pokémon. Slechts één trainer mag zijn of haar monster gigantisch maken.

Als laatste is bevestigd dat Corviknight, een gloednieuwe Pokémon van de achtste generatie, zal fungeren als een soort taxi. Corviknight kan je meenemen naar alle steden waar je ooit binnen bent geweest en zal dus werken zoals vroegen de HM Fly deed. Hiermee lijkt het erop dat HM's voorgoed verdwenen zijn. Pokémon Sword & Shield moeten op 15 november wereldwijd verschijnen voor de Nintendo Switch.

Gekoppelde games

Pokémon Shield (Nintendo Switch)

Pokémon Sword (Nintendo Switch)