[Nieuws] Geschreven door Martijn op 2019-06-13 08:42:40

Ontwikkeling Bayonetta 3 verloopt goed, ondanks afwezigheid op E3 2019

We hoeven ons geen zorgen te maken over de ontwikkeling van Bayonetta 3. Ondanks afwezigheid bij de E3, loopt de ontwikkeling uitstekend. Het spel werd verwacht door fans, maar afgelopen dinsdag is Bayonetta 3 van ontwikkelaar Platinum Games niet getoond tijdens de Nintendo Direct E3-uitzending. Het laatste nieuws kwam in mei, toen Platinum Games aangaf het ontwerp van het ontwikkelproces te veranderen, ten opzicht van de eerste twee games in de serie. Ondanks de stilte hoeven fans zich volgens Atsushi Inaba, hoofdontwikkelaar bij Platinum Games, geen zorgen te maken. Over de afwezigheid van Bayonetta 3 tijdens de E3, verklaarde hij (vertaald):

Nee, de ontwikkeling gaat eigenlijk best goed. Normaal gesproken zijn videogames niet gereed in een jaar of twee... Dat duurt een poos. Dat is alles. Alles verloopt goed en ik weet dat veel mensen erom vragen. Updates geven over alles bij de E3 is sowieso geen slimme PR-strategie. Alleen omdat we het niet tonen, wil niet zeggen dat de ontwikkeling niet goed gaat.
Toen werd gevraagd of de stilte gevolg is van grotere ambities bij Platiunum Games, voegde Inaba hieraan toe (vertaald):
Ja, het wordt een titel van hoge kwaliteit. Dat zie je (door deze stilte).
Bayonetta 3 werd aangekondigd bij The Game Awards in 2017. Het is nog niet bekend wanneer Bayonetta 3 verschijnt of wanneer we meer informatie over het spel kunnen verwachten.

Gekoppelde games

Bayonetta 3 (Nintendo Switch)