[Nieuws] Geschreven door Martijn op 2019-07-01 21:00:00

Splatoon 2 duikt op in Tetris 99 en andere games wegens laatste splatfest

Het laatste Splatfest in Splatoon 2 nadert! Er zijn steeds meer andere games waarin Splatoon 2 opduikt, ter promotie van het in-game evenement. Zo ook in Tetris 99! Het laatste Splatfest van Splatoon 2 komt eraan. Het belooft een stevige strijd te worden tijdens deze ‘Splatocalypse’ tussen orde (team Marina) en chaos (team Pearl). Het wordt een belangrijk evenement voor het spel, waardoor Splatoon 2 zelfs opduikt in andere games. Zo staat de volgende online competitie (ook wel ‘Grand Prix’ of ‘Maximus Cup’ genoemd) van Tetris 99 in het teken van Splatoon 2, vanwege het naderende laatste Splatfest. Muziek, blokken en achtergrond zullen volledig in stijl van Splatoon 2 zijn. Dit vindt plaats tussen 12 en 15 juli en spelers die 100 punten behalen, kunnen deze Splatoon-stijl ook nog gebruiken na deze competitie.

Ook komt er een Splatoon 2-gethematiseerd Spirit Board naar Super Smash Bros. Ultimate, tussen 12 en 14 juli. Spirits staan dan in het teken van Splatoon en leveren meer SP op dan normaal, mits je ze verslaat.

Speciale T-shirts van Splatoon 2 zijn ook in Animal Crossing: Pocket Camp te vinden. Je personage, vrienden en buren kunnen deze dragen in het spel. De shirts zijn beschikbaar tussen 25 juni en 25 juli en te vervaardigen tot 8 augustus. Draag je echter liever zelf een Splatoon 2 T-shirt, dan kun je tijdens het Splatfest shirts en posters bemachtigen als fysieke beloning, via My Nintendo. Er staat een hoop te gebeuren rondom de Splatoon 2 ‘Splatocalypse’. Het laatste Splatoon 2 Splatfest vindt plaats tussen 18 en 21 juli 2019 en gaat 72 uur duren.

Gekoppelde games

Splatoon 2 (Nintendo Switch)

Animal Crossing: Pocket Camp (Android)

Animal Crossing: Pocket Camp (iOS)

Super Smash Bros. Ultimate (Nintendo Switch)

Tetris 99 (Nintendo Switch eShop)