[Nieuws] Geschreven door Kitty op 2019-07-05 20:20:15

Director Fire Emblem: Three Houses begrijpt niet waarom Awakening zo succesvol was

De director van Fire Emblem: Awakening en Fire Emblem: Three Houses, heeft eigenlijk geen idee waarom eerstgenoemde zo'n succes was. Fire Emblem: Awakening verscheen op de Nintendo 3DS en was de bestverkochte Fire Emblem-game in het westen. Toen door VG247 aan Intelligent Systems director Toshiyuki Kusakihara werd gevraagd waarom juist die game zo'n succes is geworden, kon hij daar eigenlijk geen antwoord op geven (vertaald):

"Om eerlijk te zijn was het voor ons ook een grote verrassing. En om je nog meer te vertellen.. ik weet nog steeds niet waarom het zo'n succes is geworden. We realiseerden ons niet... we hebben geen grote veranderingen aangebracht aan de serie om Fire Emblem: Awakening buiten Japan populariteit te kunnen bieden. Ik begrijp nog steeds niet waarom het zo populair is geworden. Vreemd."
Toen hem werd gevraagd hoe zijn design-team te werk gaat, vertelde hij het volgende (vertaald):
[i]"Wanneer je spellen maakt, is het lastig om door iedereen geliefd te zijn. Maar het is makkelijker om te denken "wat moet ik doen om niet door iedereen gehaat te worden?", die manier van denken is makkelijker."
Op deze manier hoopt Kusakihara dat de Fire Emblem-serie in de basis niet al te veel gaat veranderen, met het oog op de nieuwe westerse liefde. De hoop is dat Fire Emblem: Three Houses de volgende grote naam in de franchise gaat worden. Fire Emblem: Three Houses verschijnt 26 juli op de Nintendo Switch.

Gekoppelde games

Fire Emblem: Awakening (Nintendo 3DS)

Fire Emblem: Three Houses (Nintendo Switch)