[Media] Geschreven door Martijn op 2019-07-07 23:43:00

Intro-animatievideo Shantae 5 door WayForward en studio Trigger Inc.

Ondanks de eerste aankondiging weten we nog niets over het nieuwe avontuur van Shantae. Daar komt nu wat verandering in, want Wayforward heeft de geanimeerde openingsvideo van het spel gedeeld. In maart kondigde ontwikkelaar WayForward het vijfde deel in de Shantae-serie aan. Er zijn nog geen concrete informatie of in-game beelden van het spel gedeeld, maar er wordt hard aan de game gewerkt. In samenwerking met Trigger Inc. heeft WayForward een flitsende animatievideo laten maken, als intro voor Shantae’s nieuwste avontuur. Trigger Inc. is een animatiestudio en heeft veel ervaring met de ontwikkeling van getekende videogame-animaties en animeseries. Eerder was al artwork te zien dat de studio gebruikt als referentie bij het animeren.

Intussen is de uiteindelijke intro echter ook gedeeld. Een knap staaltje animatiewerk met een hoog tempo, dat lijkt op de opening van een onbestaande Shantae-animatieserie. Naoko Tsutsumi van Trigger Inc. werkte hieraan samen met Shantae-bedenkers Erin en Matt Bozon. Shantae’s stem wordt wederom ingesproken door stemactrice Christina Vee, in een muziekcompositie van Mark Sparling en Maddie Lim. Je kunt het introfilmpje hieronder bekijken.

Het is nog niet bekend wanneer Shantae 5 verschijnt, maar vooralsnog komt deze later in 2019 uit. Meer informatie over deze titel volgt binnenkort.

Gekoppelde games

Shantae and the Seven Sirens (Nintendo Switch eShop)