[Nieuws] Geschreven door Neslihan op 2019-10-14 11:09:31

Eiji Aonuma en Yoshiki Haruhana spreken over artstyle Link's Awakening

Van pixels naar miniatuur diorama. De remake van The Legend of Zelda: Link's Awakening op de Nintendo Switch kent een bijzondere artstyle vergeleken met de voorgaande games. Eiji Aonuma en Graphics-director Yoshiki Haruhana spreken zich nu uit over de gloednieuwe grafische aanpassingen van de droomwereld van Link. Vorige maand verscheen de Nintendo Switch-remake van The Legend of Zelda: Link's Awakening. Een van de dingen die het meest uit het oog sprong, en ook een grote pluspunt was in onze review, was wel de unieke visuele stijl. In dit spel lijkt het namelijk bijna alsof de speelgoedachtige Link in een wereld van klei leeft. In een interview met The Hollywood Reporter, legde producer Eiji Aonuma uit hoe het team van de pixel art van het origineel op de art style van de remake terecht gekomen is (vertaald):

De art style ontstond als resultaat toen we de originele personages, gebouwen en hun overdreven proporties in het 3D aan het recreëren waren. We gingen voor een ''diorama''-gevoel, dus we hebben misschien zelfs gedacht om echte miniatuur diorama's te maken.
Waarom het team op dat concept gekomen was, legde Aonuma ook uit in het interview (vertaald):
We hadden het idee dat een ''miniatuur diorama''-stijl bij het concept van de kleine maar diepzinnige omgeving van het origineel paste, en ook bij de komische personages en de levendige actie. We besloten de tilt-shift aspect toe te voegen om die stijl verder te benadrukken.
In gesprek met Nintendo gaf Graphic-director Yoshiki Haruhana nog wat meer achtergrond over de gemaakte keuzes.
Hallo allemaal. Ik ben Yoshiki Haruhana, en ik had bij deze titel de regie over de graphics. The Legend of Zelda: Link’s Awakening verscheen oorspronkelijk twintig jaar geleden voor de Game Boy, en het is een game waar veel mensen nog steeds met warme gevoelens aan terugdenken. Met dat in het achterhoofd, wilden we bij het vernieuwen van de graphics er op letten dat ze niet 'geforceerd' zouden voelen. In plaats van de game opnieuw te maken met zeer moderne graphics, wilden we de algemene eenvoud behouden die de pixel-graphics in die tijd hadden. Ik hoop dat elke speler zijn eigen idee van Link's Awakening tijdens het spelen op de game projecteert.

Ook vertelde hij - net als Aonuma - dat ze veel inspiratie hebben gehaald uit diorama's.
We hadden ook als doel om de gamewereld te laten voelen alsof je in een klein diorama kijkt. Tijdens de ontwikkeling was onze visie voor de game dat we een dioramawereld wilden maken waarin Link een figuurtje van zo'n tien centimeter hoog was. Bij de ontwikkeling stelden we voor dat de wereld werkelijk in miniatuurvorm bestond. Daarbij zochten we naar een evenwicht tussen twee nogal tegenstrijdige ideeën. We streefden naar de charme van een rijk gedetailleerde creatie, maar hielden tegelijk rekening met de schaal die we voor Link hadden bedacht. Daarom wilden we voorkomen dat we teveel details zouden toevoegen. Het vinden van die balans bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan!Over diorama's gesproken, uiteindelijk werd er echte diorama's tentoongesteld tijdens E3 2019! Het plaatselijke personeel had heel hard gewerkt om er echt iets spectaculairs van te maken! Ik was onder de indruk van hoe goed ze waren geworden!
The Legend of Zelda: Link's Awakening is nu uit voor de Nintendo Switch.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Link's Awakening (Nintendo Switch)