[Nieuws] Geschreven door Martijn op 2019-10-15 07:00:00

Het Halloween 2019 evenement in Pokémon Go komt eraan

Eind oktober is het weer Halloween en ook Pokémon Go staat daarbij stil, met een aantal griezelige verrassingen. Zoals ieder jaar is er een Halloween-evenement in Pokémon Go. Als we de makers mogen geloven wordt het rillen van de spanning, wanneer het er in de app wat griezeliger aan toegaat dan normaal. Intussen is er ook een trailer verschenen, waarin je kunt zien wat je als trainer te wachten staat. Je kunt deze hier zien.

Voor dit evenement zijn de volgende acties aangekondigd: • Meer schaduw-Pokémon redden van Team Rocket: Als Pokéstops worden ingepikt door leden van Team Rocket, maak je kans om een Weedle, Kakuna, Beedrill, Electabuzz, Magmar, Lapras, Mareep, Seedot, Nuzleaf, Sableye, Trapinch, Cacnea, Shuppet of Duskull te redden. • Angstaanjagende aankopen in de Style Shop: Verkleedt jezelf deze Halloween met gethematiseerde avatar-items, waaronder een Zubat-tas, Pikachu-onesie, Cubone-pet, Litwick-pet of Mimikyu-tas. • Een spookachtige shiny Pokémon maakt zijn debuut: Met een beetje geluk kom je een shiny Yamask tegen. • Meer ghost- en dark-type Pokémon in het wild, in eieren en bij raids. Gastly, Murkrow en andere engerds zullen vaker verschijnen. Yamask de spirit-Pokémon maakt zijn debuut in deze Halloween-periode. • Pokémon dragen schattige griezelkostuums bij raids en in het wild: Sommige Pokémon hebben zich verkleed om Halloween te vieren. Bij raids kun je uitkijken naar Bulbasaur met een Shedinja-pet, Charmander met een Cubone-muts en Squirtle met een Yamask-hoed. In het wild kun je ook een als Mimikyu verkleedde Pikachu tegenkomen. Met een beetje geluk tref je ergens een extra zeldzame shiny Pokémon van al deze gekostumeerde Pokémon aan.

• De onheilspellende Darkrai maakt zijn debuut in Pokémon Go: Je komt hem tegen bij vijf sterren-raids. • Verschrikkelijk leuke veldonderzoek-taken: Slechts voor een beperkte periode beschikbaar tijdens dit evenement. • Je ontvangt een spookachtige boodschap: Voor trainers die hun speciale onderzoek checken, wanneer het Halloween-event begint. Je kan wel eens de verboden Pokémon Spiritomb tegenkomen... Daarnaast ontvang je een dubbele hoeveelheid snoepjes bij het vangen, uitbroeden en versturen van Pokémon. Het Pokémon Halloween-event vindt plaats tussen 17 oktober en 1 november 2019.

Gekoppelde games

Pokémon GO (Android)